Ha nem veszik vissza a selejtes árut

2012. június 22., 10:00 , 597. szám

„Ágyneműt vettem a gyerekeimnek egy internetes „üzletben”. Miután leszállították a terméket, azonnal kipróbáltam, s kiderült, hogy használhatatlan, hibás. Mindjárt felhívtam a csomagküldő céget, ahol azonban nem voltak hajlandók kicserélni a selejtes árut. Azt mondták, törődjek bele, hogy pechem volt, előfordul az ilyesmi. Mit tegyek, kihez fordulhatok? Megvan az eladó neve, telefonszáma, az internetes üzlet weblapjának címe s a bankszámlaszámuk. A pénzt erre a számlára utaltam át. Magának a cégnek azonban nincs címe, irodája, kizárólag postai úton kézbesítik az árut.”

– Sajnos, számos internetes kereskedés követ el hasonló „csintalanságokat”, még ha weboldalán egyértelműen rögzíti is a vásárolt áru visszatérítésének vagy cseréjének feltételeit Ukrajna törvényeinek megfelelően. Mindenekelőtt ellenőrizze az üzlet weboldalán, írásba adják-e, hogy lehetőség van az áru visszaadására vagy cseréjére. Nem kizárt, hogy a kereskedő olyan feltételeket szabott, amelyek nem teszik kötelezővé számára a selejtes áru becserélését. Amennyiben viszont a saját maga által meghatározott szabályok szerint is kötelessége volna hibátlanra cserélni a selejtes árut (vagy visszafizetni az árát), úgy van értelme megpróbálni érvényt szerezni az igazának.

Amennyiben ön az áru kézhez vételekor nem írt alá semmiféle adásvételi szerződést, úgy utólag ragaszkodhat hozzá, hogy átvételkor azonnal észrevette a termék hiányosságát, s ezért jogában áll kérni a cserét, vagy a vételár visszafizetését. Ilyen esetben az az eljárás, hogy kérvényt kell írni a kereskedés tulajdonosának címezve, mellékelni kell hozzá a vásárlási csekkek és a garanciát igazoló dokumentumok másolatait, s megküldeni postai úton az internetes üzlet címére. Az ön helyzetét azonban tovább nehezíti, hogy nincs meg az üzlet címe. Ilyen esetben sajnos nincs más hátra, mint a fogyasztóvédelmi szervezetekhez fordulni, akik segíthetnek megtudni a tisztességtelen kereskedő címét, s eljárni ellene a törvényeknek megfelelően.

A becsapott vásárló azt is megteheti még ilyen helyzetben, hogy a szóban forgó cég minden ismert adatát közzéteszi internetes fórumokon, nehogy mások is pórul járjanak. A jövőre nézve pedig óvakodjék attól, hogy olyan internetes kereskedésektől vásároljon, amelyekkel csak telefonon vagy az internet útján tud kapcsolatba lépni, azaz nincs „megfogható” postai, jogi címük.

hk