Újjászervezi struktúráit a Magyar Polgári Párt

2012. június 29., 10:00 , 598. szám

Szeptember végéig újjászervezi struktúráit a romániai Magyar Polgári Párt (MPP) – döntött a párt bővített elnökségi ülése.

Az MTI-hez eljuttatott közlemény szerint az ülésen az elnökség tagjai mellett jelen voltak a párt megyei szervezeteinek az elnökei és újonnan megválasztott polgármesterei is.

Szász Jenő pártelnök a gyenge választási eredmények miatt felajánlotta lemondását, és kezdeményezte az Országos Tanács összehívását. A jelenlévők nem fogadták el a lemondást, de egyetértettek azzal, hogy mielőbb össze kell hívni a párt döntéshozó testületét.

„A párt megújulása csakis új emberek bevonásával, az alapok újjászervezésével kezdődhet, ezért az alapszervezetek szintjétől kezdve sort kell keríteni a tisztújításokra. A folyamat végét az Országos Tanács munkálatai zárják. Ennek határideje 2012. szeptember 30.” – áll a párt tájékoztatási szolgálata által jegyzett közleményben.

Az MPP vezetői úgy értékelték, hogy a gyenge választási szerepléshez a jobboldal megosztása vezetett. „Az Erdélyi Magyar Néppárt (EMNP) szereplése nem igazolta egy harmadik párt létjogosultságát; jelenléte csak arra volt elegendő, hogy teljesen elbizonytalanítsa a nemzeti oldal potenciális szavazóit, ezáltal pedig kompromittálja annak eredményeit. Úgy véljük, a jövőben Tőkés László pártja vezetőinek le kell vonniuk a következtetést, és el kell dönteniük, hogy a nemzeti oldalon az MPP-vel vagy a baloldali RMDSZ-szel kívánnak együttműködni” – áll a közleményben.

A párt vezetői arra a következtetésre jutottak, hogy „egy nemzetileg elkötelezett és a polgári értékrendet megtestesítő párt nélkül nem képzelhető el egészséges közélet” Erdélyben.

(MTI/Kárpátalja)