Hajráznak a stadionépítők az Avangardban

Labdarúgás

2012. július 6., 10:00 , 599. szám

Győzelemmel, majd vereséggel folytatta szereplését az ukrán Premier Liga jövő hétvégi rajtjára készülő Ungvári Hoverla-Zakarpattya a szlovéniai edzőtáborozásán. Itthon, időközben, nagy hajrában dolgoznak a stadionépítők, hogy az együttes jó két hét múlva már hazai környezetben fogadhassa a stadionavatón a Sahtar Donyecket.

Olekszandr Szevidov csapata a román Gaz Metan 2-0-s legyőzését követően 1-0-ra nyert a grúz bajnokság másodikjával, az Európa-liga selejtezőjében is érdekelt Metalurg Rusztavi ellen (az egyetlen találatot Bojko szerezte a 24. percben, de a kárpátaljai együttesből Koszirin, Miscsenko és Rajcevic is gólhelyzetben hibázott).

A folytatásban nem sikerült továbbnyújtani a jó szereplést: a román bajnokság 9. helyezettje, a Brassó 2-0-s győzelmet ért el a Hoverla ellen. A héten szlovén és horvát csapat elleni meccsel készül a Zaki a bajnoki nyitányra.

Időközben eldőlt, hogy a bajnoki nyitányon július 14-én, szombaton este hatkor lép pályára a Hoverla Odesszában a helyi Csornomorec ellen. Itthon nagy erőkkel folynak a munkálatok az ungvári Avangard stadion felújítását illetően. Időközben már üzembe helyezték a világítási rendszert, az elkövetkezendő két hétben azonban még lesz bőven javítnivaló a stadion környékén.

(felvégi)