Rangadót nyert és élre állt a címvédő

Labdarúgás

2012. július 6., 10:00 , 599. szám

Meglehetősen izgalmasan alakul a félidejéhez közeledő beregszászi járási labdarúgó-bajnokság első osztályának küzdelemsorozata, hiszen szinte fordulóról fordulóra változik az első hármas sorrendje.

Vasárnap kétségkívül Badalóban rendezték a játéknap rangadóját, hiszen a mostani pontvadászat egyik üde színtfoltja, a listavezető Nagybégány látogatott a címvédő otthonába. A találkozó sorsát egyetlen találat döntötte el a hazaiak javára, akik biztosabbá is tehették volna a sikert, de sorra elpuskázták a lehetőségeket. A korábbi éllovas Jánosi ugyancsak minimális győzelmet ért el a szomszédvári derbin Gát ellen és tartja a lépést az élmezőnnyel.

Eredmények: Mezővári–Déda 1-3, Nagybereg–Beregsom 1-5, Mezőkaszony–Alsóremete 1-4, Jánosi–Gát 1-0, Badaló–Nagybégány 1-0. A Beregszászi Csillag szabadnapos volt.

Nagy a tömörülés az élen: Badaló vezet 24 ponttal a 23 pontos Jánosi, 22 ponttal harmadik Nagybégány és 21 ponttal negyedik Déda előtt. A tabella utolsó helyén az egyedüliként pont nélküli Nagybereg szerénykedik.

Az ifjúságiak között ugyancsak a címvédő badalóiak vezetik a tabellát 26 ponttal, de Beregsom 25 ponttal szorosan ott lohol a nyomukban.

* * *

A járási másodosztályban a második Nagymuzsaly a listavezető Csetfalvát fogadta és hazai siker esetén a két csapat helyet cserélhetett volna egymással. Nem így történt: 1-1-es döntetlen lett a vége, így a Beregújfaluban kiütéses, 5-0-s győzelmet arató Rafajnaújfalu felzárkózott az előttük állókhoz.

További eredmények: Bakos–Tiszacsoma 2-1, Bene–Mezőgecse 3-0, Bátyú–Kisbégány 6-0, Gut–Kovászó 0-1, Papi–Kígyós 2-1, Szvoboda–Borzsova 0-1.

A listavezető Csetfalvának 25, a második helyet megosztó Nagymuzsalynak és Rafajnának 24-24 pontja van.

(jéel)