Rendőri védelem a játéktermeknek?

2012. július 6., 10:00 , 599. szám

Munkácson egy vállalkozónak a rendőrök tiltották meg, hogy bezárja a játéktermét, azok tehát, akiknek fel kellene lépniük a szerencsejáték ellen – hangzott el az 1+1 tévécsatorna Гроші című műsorában, mely a munkácsi szerencsejáték-bizniszről közölt összeállítást.

Ukrajnában a szerencsejáték elvben tiltott, de a jelek szerint nem mindenki számára. A Гроші riporterei egy munkácsi vállalkozóval készítettek interjút, aki azt állította a műsorban, a rendőrök ajánlották fel neki, hogy az általa működtetett internetklubban játékautomatákat állítanak fel, majd azok után pénzt követeltek tőle. Amikor az üzletembernek elege lett ebből a kétes vállalkozásból, amely elmondása szerint több gonddal járt, mint nyereséggel, megpróbált kiszállni az üzletből, de a rendőrök nem hagyják, rendszeresen fenyegetik, nyomást gyakorolnak rá, hangzott el. A riportalany egyik legkomolyabb kifogása, hogy bár tevékenységét a gazdasági rendőrség munkatársai fedezték, nem voltak hajlandók megvédeni a többi ellenőrző szervtől és hivataltól, amelyek szintén rászálltak, részesedni akartak a bevételéből.

A vállalkozó rövid városnézést rendezett a riportereknek, mintegy tucatnyi játéktermet mutatva nekik Munkácson, melyeket elmondása szerint rendőrök és az SZBU munkatársai fedeznek. Mint mondta, Kárpátaljáról a legszerényebb számítások szerint is mintegy félmillió dollár vándorol évente Kijevbe, hogy az ottani hatóságok szemet hunyjanak az itteni illegális nyerőgépek felett.

Mindenki tudja, hogy ma Ukrajnában a szerencsejáték-biznisz törvénytelen. Ennek ellenére Kárpátalján a szerencsejáték mégis „törvényes”, mert azt minden hatóság fedezi – összegzi a műsorban elhangzottakat cikkében az ua-reporter.com.

A mukachevo.net a kárpátaljai megyei ügyészség sajtószolgálatára hivatkozva arról számolt be, hogy a műsorban elhangzott tények nyomán vizsgálat indult.

zzz