Görög katolikus hittantábor Antalócon

2012. július 20., 10:00 , 601. szám

2012. július 2–7. között ismét összegyűltek Kárpátalja görög katolikus elsőáldozói Antalócon, a Görög­katolikus Ifjúsági Szervezet (GISZ) szervezésében. Az idei táborban 100 gyerek és vezető vett részt. A gyönyörű helyszín, mint minden évben, kiváló alkalmat nyújt egy kis pihenésre, valamint egy kis lelki feltöltődésre. Az időjárásra sem lehetett panasz, hiszen remek idő fogadta a táborozókat, és az egész hét során kitartott.

A regisztrációt és egy kis pihenést követően a résztvevők bemutatkozása következett falvanként, amely után kiderült, hogy nagyon színes a társaság, hiszen Csepétől Salánkig nagyon sok településről érkeztek. A reggelek közös szertartással kezdődtek, melyeken a tábor kispapjai kivétel nélkül arról beszéltek, hogy milyen fontosak egymásnak, valamint Istennek ezek a gyerekek. Szó esett a prédikációk során az imádságnak az erejéről. Közös beszélgetések után rájöttünk arra, hogy életünkben sorrendet kell felállítani a fontos és a kevésbé lényeges dolgok között, mert ha haszontalan dolgokkal tele éljük az életünket, nem marad hely azokra, amelyekre igazán szükségünk van. A napok közös esti imával záródtak.

A tízes csoportokba szerveződött táborozók szórakoztató játékokon, versenyeken (foci, asztalitenisz, szkander, tánc, dal, sakk) vehettek részt. Minden este jött a várva várt táncmulatság, melyen egy csoportos táncot tanulhattunk meg közösen. Nagy sikere volt a kézműves­foglalkozásnak, amely nem jöhetett volna létre a tiszaújhelyi kézművesek nélkül. A forró napokat ki sem lehetett volna bírni fürdőzés nélkül. A gyerekek már alig várták a késő délutánt, hogy egy kicsit lehűtsék magukat a medencében. Egy ilyen csodás vidéken nem lehetett kihagyni a túrázást sem. A többórás nappali és éjszakai túrák után talán egy kicsit fáradtan, viszont annál több élménnyel térhettünk vissza a táborba. A csoportok csoportvezetőjükkel saját zászlót készítettek és himnuszt írtak, melyet utolsó este mindenki nagy sikerrel adott elő. Az este során közösen megnéztük a hét alatt készült képeket, felidéztük a közös emlékeket, amelyeken nagyon jókat nevettünk.

De nem csak a játék és szórakozás kapta a fő szerepet. Megpróbáltuk szellemileg is serkenteni a gyerekeket. Orosz Péter püspök életével ismertettük meg őket, melyből a hét során kiválóan „vizsgáztak”.

Ez a tábor évről évre nagyon jó lehetőséget nyújt arra, hogy jól érezzük magunkat, megismerjük egymást, tanuljunk, és együtt még közelebb kerüljünk Istenhez.

Elek Attila,
a tábor egyik vezetője