Vereség az első hazai meccsen

Labdarúgás

2012. augusztus 10., 10:00 , 604. szám

Nagy várakozás előzte meg az Ungvári Hoverla-Zakarpattya első hazai bajnoki fellépését az ukrán Premier Ligában, hiszen a szövetség csak pár nappal a Zorja Luhanszk elleni fellépés előtt bólintott rá az ungvári helyszínre.

Közel 7 ezer néző gyűlt össze az ungvári Avangard stadionban, hogy részesei lehessenek a bajnokság első hazai derbijének, amely hosszú idő után újra villanyfénynél került lebonyolításra. A hazaiak meglehetősen lámpalázasan kezdték a találkozót, az első játékrészben megilletődötten, sok hibával játszottak. A szünetben Trisovic helyett először kapott szereplési lehetőséget a spanyol Jordi Lopez, aki öt éve a Sevillával UEFA-kupa-győztes is volt.

Fordulás után megnyugodott Olekszandr Szevidov csapata, most már néhány formás akciót is vezettek az ellenfél kapujára, sokáig mégis érintetlenek maradtak a kapuk. Sajnos, jött a hajrá, és mint a legutóbbi két találkozón, a Sahtar és a Dinamo ellen is az utolsó percekben szerzett gólt az ellenfél. A 84. percben az egyik ungvári játékos kézzel ért labdához a büntetőterületen belül, így a játékvezető jogosan ítélt 11-est. A Zorja grúz légiósa, Lipartija Nagy kapus mellett higgadtan szerezte meg a vezetést. A ráadáspercekben még Miscsenko egyenlíthetett volna, de lövését a felső léc hárította. Negyedik bajnokiján tehát negyedik vereségét szenvedte el a Hoverla, amely az élvonal csapatai közül egyedüliként áll pont nélkül a tabella alján. A forduló nyolc meccsén öt vendégsiker is született.

A 4. forduló eredményei: Ungvári Hoverla-Zakarpattya–Zorja Luhanszk 0-1, Krivbász–Dinamo Kijev 0-1, Kárpáti Lviv–Tavrija Szimferopol 2-0, Metalurg Zaporizzsja–Illicsivec Mariupol 0-3, Vorszkla Poltava–Csornomorec Odessza 0-1, Arszenal Kijev–Dnyipro 1-1, Metalurg Donyeck–Metaliszt Harkiv 2-2, Voliny Luck–Sahtar Donyeck 0-4.

A tabellát a pontveszteség nélkül álló Sahtar és Dinamo vezeti 12-12 ponttal.

A sereghajtó Hoverla a hét végén a 10 ponttal harmadik, még veretlen Dnyipro vendége lesz.

(tamási)