Premier Liga: Hoverla-vereség Dnyipropetrovszkban is

Labdarúgás

2012. augusztus 17., 10:00 , 605. szám

Öt fordulót követően sincs még pontja a Premier Liga egyik újoncaként a legjobbak közé a nyáron felkerült Ungvári Hoverla-Zakarpattyának. Olekszandr Szevidov csapata a legutóbbi játéknapon a még veretlen Dnyipro vendégeként bő negyedórával a vége előtt még döntetlenre állt ugyan, ám a véghajrában a rutinosabb hazaiak alaposan megszórták a pontszerzésről ezúttal is lemaradó vendégeket.

A 4. fordulóban a Zorja elleni hazai vereséget a játékvezetőkön kissé vehemensen számonkérő Olekszandr Szevidov vezetőedzőt a szövetség fegyelmi bizottsága egy találkozóra szólóan eltiltotta a kispadtól, az ungvári klubot pedig 7500 hrivnya bírság befizetésével sújtotta, így aztán a tréner Dnyipropetrovszkban csak a lelátóról szemlélhette, hogy csapata már a 12. percben hátrányba kerül. Zozulja vezető találata után az első félidőben már nem esett több gól, fordulás után viszont hamar jött az egyenlítés: az 54. percben Melikjan jobb oldali szabadrúgásának ívét számította ki rosszul Lastuvka, a hazaiak Eb-t is megjárt kapusa, így a labda a jobb felső sarokban kötött ki. Az egyenlítő találat után az ungváriak részéről ismét felcsillant a remény egy esetleges bravúros pontszerzésre, de a hajrára beleerősítő vendéglátók ezt hamar szertefoszlatták.

A 73. percben a Dnyipro csapatkapitánya, Rotany újra megszerezte csapata számára a vezetést, majd az utolsó percekben Juliano és Zozulja is betalált, kialakítván ezzel a 4-1-es végeredményt. A 92. percben az ungváriak játékosa, Scsedrakov ráadásul megkapta második sárga lapját, így a Zaki 10 emberrel fejezte be a számára végül sima vereséggel véget ért találkozót.

A bajnokság előtt a roppant nehéz sorsolás ismeretében sejteni lehetett, hogy az újonc a sereghajtók között lesz majd, de azért ekkorra már bíztunk egy-két pont megszerzésében. Összességében a Hoverla egyik találkozóján sem játszott alárendelt szerepet, az ellenfelek szakemberei pedig – most is – kivétel nélkül dicsérték az együttes szervezett, bátor játékát. Most már csak az eredmények hiányoznak.

Az 5. játéknapon az éllovasok közül a Dnyipro mellett az eddig hibátlan Sahtar és Dinamo Kijev is gond nélkül gyűjtötte be a kötelező három pontot, míg a forduló meglepetését a Hoverla következő ellenfele, a Metaliszt Harkiv szolgáltatta az Arszenal Kijevveltől elszenvedett hazai vereségével.

Eredmények: Dnyipro–Ungvári Hoverla-Zakarpattya 4-1, Sahtar Donyeck–Vorszkla Poltava 4-1, Dinamo Kijev–Voliny Luck 4-1, Tavrija Szimferopol–Metalurg Zaporizzsja 1-0, Zorja Luhanszk–Krivbász 0-1, Csornomorec Odessza–Kárpáti Lviv 1-1, Metaliszt Harkiv–Arszenal Kijev 0-1, Illicsivec Mariupol–Metalurg Donyeck 0-1.

Az első kör egy harmadánál a Sahtar és a Dinamo pontveszteség nélkül, 15-15 egységgel vezeti a tabellát a 13 ponttal harmadik Dnyipro előtt. Az utolsó két helyen továbbra is az élvonal két újonca, az 1 pontos Metalurg Zaporizzsja és a pont nélküli Hoverla áll.

Az augusztus 18-án sorra kerülő 6. fordulóban az ungváriak hazai környezetben látják vendégül a 8 pontjával eddig a csalódást keltő 6. helyet elfoglaló Metaliszt Harkivot.

(tamási)