Badaló és Nagybégány között dől el a bajnoki cím

Labdarúgás

2012. szeptember 28., 10:00 , 611. szám

Mindössze két forduló maradt hátra a beregszászi járási labdarúgó-bajnokság első osztályának 2012-es idényéből és gyakorlatilag biztosra vehető, hogy a bajnoki cím sorsa a címvédő Badaló és a trónkövetelő Nagybégány között dől el.

A 19. játéknapon mindkét gárda hozta a kötelezőt: Badaló Mezőkaszonyban nyert, Nagybégány pedig játék nélkül gyűjtötte be a három pontot a bajnokságtól visszalépett Nagybereg ellen.

Eredmények: Mezőkaszony–Badaló 0-3, Nagybereg–Nagybégány 0-3 (technikai győzelem), Déda–Beregsom 5-0, Beregszászi Csillag–Alsóremete 4-2, Mezővári–Gát 1-0. Jánosi szabadnapos volt.

Badaló 46 ponttal vezet a 43 pontos, de egy mérkőzéssel kevesebbet játszott Nagybégány előtt. A 37 pontos Déda és 36 ponttal negyedik Jánosi a dobogó harmadik fokáért küzd.

Az ifjúságiaknák már biztosra vehető a címvédés, hiszen a badalói fiatalok 45 ponttal vezetik a tabellát a 37 ponttal második Beregsom előtt.

* * *

A másodosztályban a tabella első négy helyezettje közül csak az utóbbi hetekben parádésan szereplő Mezőgecse tudott nyerni, amely ezzel bejelentkezett az érmes helyekért folyó harcra.

A 23. forduló eredményei: Mezőgecse–Kisbégány 7-1, Bakos–Kovászó 3-3, Bene–Csetfalva 3-1, Bátyú–Kígyós 2-1, Gut–Rafajnaújfalu 3-3, Nagymuzsaly–Borzsova 0-3 (technikai győzelem), Papi–Szvoboda 3-0, Beregújfalu–Tiszacsoma 0-3 (technikai győzelem).

Hét fordulóval a bajnoki zárás előtt Csetfalva és Rafajna egyformán 46 ponttal vezet az ugyancsak pontegyenlőséget (42) jegyző Gut és Mezőgecse előtt.

Vasárnap a BeregFest járási kupadöntőre kerül sor Beregszászban. A fináléban Badaló Beregsommal találkozik.

(jéel)