Már a Skype-ot is lehallgatják Ukrajnában!

2012. október 5., 10:00 , 612. szám

Ukrajnában a nyomozószervek lehallgathatják a Skype-felhasználók beszélgetéseit, illetve elolvashatják szöveges üzeneteiket – közölte a Forbes magazinnak nyilatkozva Olekszandr Dancsenko, a Datagroup telekommunikációs cég főigazgatója.

A felhasználók adatait, szöveges üzeneteit, beszélgetéseit a Skype szerverein tárolják, és bírósági végzés vagy a nyomozószervek részéről érkező hivatalos megkeresés esetén a bíróság vagy a nyomozószervek hozzájuthatnak az adott felhasználó adataihoz, üzeneteihez, beszélgetéseihez, amelyeket a Skype szerverein tárolnak. Hozzáteszi, hogy regisztrálódva a Skype rendszerében, a felhasználó egyetért a szolgáltató biztonságpolitikai követelményeivel, ami azt is jelenti, hogy engedélyezi személyes adatainak, szöveges üzeneteinek és beszélgetéseinek átadását harmadik félnek!

„Az egész világ áttért az interneten való aktív társalgás korszakába, és logikus, hogy a nyomozószervek szintén odafigyelnek a világhálóra. Korábban a telefonbeszélgetéseket hallgatták le, most már a Skype-ot is!” – állítja Dancsenko.

(B.J./jurliga.ligazakon.ua)