Repülőrajtot vett a Kárpáti

Kézilabda

2012. október 5., 10:00 , 612. szám

Alaposan bekezdett a címvédő Ungvári Kárpáti a női kézilabda-bajnokság 2012–2013-as idényében. A hazai környezetben megrendezett első fordulóban Borisz Petrovszkij csapata minden ellenfelét fölényesen győzte le.

Egy új bajnokság kezdete előtt mindig sok a kérdőjel, hiszen csak élesben derül ki, hogy a részt vevő együttesek mire is képesek. Nos, most, mikor már mindenki játszott mindenkivel, megállapítható, hogy az idei pontvadászatnak is a Kárpáti lesz majd a nagy esélyese.

A hét együttes részvételével zajlott torna nyitónapján a hazaiak szabadnaposak voltak, így a lelátóról vehették szemügyre leendő ellenfeleiket.

A Kárpáti számára az újonc Real Mikolajiv elleni összecsapás nem tartogatott izgalmakat, a vendéglátók már az elején elhúztak és végül fölényes, 39-21 arányú győzelmet arattak. A kapuban a tapasztalt Olena Hajovics mellett már most szerepet kapott a még mindig csak 19 éves – de már bajnoki címmel rendelkező – Balog Judit, mezőnyben a csupaszív csapatkapitány, Natalja Turkalo mellett Petrovszka, Darina Kot, az újonc Umanec és a többiek is kitettek magukért.

A korábbi bajnok Szparta Krivij Rih ellen, ha lehet, még jobban játszott a Kárpáti, így alakulhatott ki a nem várt nagy gólarányú (42-21) győzelem.

A Halicsanka Lviv ellen 32-25-re, a Dnyiprjanka Herszonnal szemben 35-27-re, a legutóbbi ezüstérmes Podatkova Akadémia Irpeny ellenében 27-21-re nyert a Kárpáti.

A tabellán a 12 ponttal első ungváriak mögött a 10 pontos Halicsanka Lviv és a 8 pontot gyűjtött Dnyiprjanka Herszon következik, némi meglepetés, hogy az előzetesen legnagyobb ellenfélnek tartott irpenyiek mindössze a pont nélkül utolsó újonc mikolajiviakat tudták legyőzni.

A következő bajnoki fordulóra október 26-án kerül sor, de azon a Kárpáti szabadnapos lesz majd, a bajnokcsapatra legközelebb november elején Mikolajivban vár két fellépés. Addig azonban még az EHF-kupában lesz jelenése Borisz Petrovszkij csapatának, ahol egy bolgár ellenfél vár a csapatra.

(tamási)