A Hímessel együtt táncoltak

Szüreti bál Csapon

2012. október 19., 10:00 , 614. szám

Az idén sem maradt el a KMKSZ Csapi Alapszervezetének szüreti bálja, amelyet ezúttal is a Csapi 2. Számú Széchenyi István Középiskola tornatermében rendeztek meg 2012. október 14-én, több mint 100 fő részvételével. A mindig jó hangulatú rendezvény mára hagyományos társadalmi eseménnyé vált a határvárosban, ahol mindig vannak értékes produkciókat bemutató fellépők, neves vendégek és jó zene. Ez utóbbiról ezúttal Hurik Márk lemezlovas gondoskodott.

A bálon a tánchoz a Nagydobronyi Hímes Néptáncegyüttes fergeteges produkciója csinált kedvet. Balogh Lívia köszöntötte elsőként a bálozókat, aki elmondta, örül a bál sikerének és büszke arra, hogy a csapi közösség tagja, illetve, hogy a csapi KMKSZ-alapszervezet elnöke lehet, és szeretne büszke lenni az itt élő magyarságra akkor is, amikor a parlamenti választásokon megmérettetik Csap lakossága.

Köszöntötte a bálozókat Gubicza Gábor ungvári magyar konzul is, hangsúlyozva, hogy Magyarország odafigyel a határon túli magyar közösségek életére és problémáira, és lehetőségeihez mérten igyekszik segíteni a Kárpátalján élő magyarok boldogulását is.

Brenzovics László parlamenti képviselőjelölt, a KMKSZ alelnöke is üdvözölte a bálozókat.

Bacskai József ungvári magyar főkonzul pohárköszöntőjében köszönetet mondott a KMKSZ-nek, személy szerint pedig Brenzovics Lászlónak és Balogh Líviának azért, hogy az ungvári magyar főkonzulátussal közösen sok színvonalas kulturális rendezvényt sikerült megszervezniük Ungváron és az Ungvári járásban.

A bálra a csapiak mellett a környékbeli falvakból is sokan érkeztek, sőt idén volt egy Debrecenből érkezett bálozó család is. A kitűnő hangulatú bálban hajnali háromig táncoltak, mulattak a szüretet ünneplők.

Badó Zsolt