Döntetlen a nyugat-ukrajnai rangadón

Labdarúgás

2012. október 26., 10:00 , 615. szám

A válogatott vb-selejtezők miatt beiktatott kéthetes szünet után a 12. fordulóval folytatódott az ukrán Premier Liga küzdelemsorozata. A Dinamo Kijev–Metaliszt Harkiv rangadó mellett számunkra a Kárpáti Lviv–Ungvári Hoverla nyugat-ukrajnai derbi volt érdekes.

A vendégek Rajcevic találatával szereztek vezetést az első félidő legvégén, amit a csereként beállt Gladkij egalizált az 56. minutumban. 1-1 után főleg az ungváriak előtt adódtak még lehetőségek, kis szerencsével akár a győzelmet is kicsikarhatták volna Olekszandr Szevidov tanítványai, de végül maradt a döntetlen, ami idegenben nem számít rossz eredménynek.

A listavezető Sahtar Donyeck továbbra is ellenállhatatlanul robog az újabb címvédés felé, és még legfőbb riválisai is botladoznak. A Dnyipro Luhanszkban hagyott három pontot, a Dinamo Kijev pedig hazai pályán kapott ki 3-1-re a Metaliszt Harkivtól.

Oleg Blohin betegsége miatt a D betűsök továbbra is Olekszij Mihajlicsenko irányítása mellett vették fel a harcot az ugyancsak a dobogóra pályázó Metaliszttal, és élvezetes csatában 3-1-re alulmaradtak ellenfelükkel szemben. Az eseménydús hajrát két piros lap is színesítette: a vendégektől Christaldo, a kijeviektől Mihalik mehetett idő előtt zuhanyozni második sárga lapja miatt.

Eredmények: Kárpáti Lviv–Ungvári Hoverla 1-1, Sahtar Donyeck–Illicsivec Mariupol 2-1, Zorja Luhanszk–Dnyipro 3-2, Dinamo Kijev–Metaliszt Harkiv 1-3, Voliny Luck–Metalurg Donyeck 1-1, Vorszkla Poltava–Metalurg Zaporizzsja 5-0, Krivbász–Arszenal Kijev 1-1, Csornomorec Odessza–Tavrija Szimferopol 1-0.

Az élen hibátlan Sahtar 36 ponttal vezet az egyformán 24 pontos Dinamo és Dnyipro előtt.

Az alsóházban a reménytelenül utolsó 2 pontos Metalurg Zaporizzsja előtt a 8 pontos Hoverla és 10 pontos Kárpáti harcol a másik kieső hely elkerüléséért.

Az október 27-én sorra kerülő 13. fordulóban az ungváriak győzelmi reményekkel fogadják a Krivbászt.

(tamási)