Nem indul a választásokon a Magyar Polgári Párt

2012. november 2., 09:00 , 616. szám

Nem állít jelölteket a decemberi romániai parlamenti választásokon a Magyar Polgári Párt (MPP) – jelentette be hétfőn a szervezet elnöke.

Biró Zsolt az MTI-nek elmondta: a párt elnöksége a hét végén arra az álláspontra jutott, hogy az MPP pártként nem indul a választási versenyben. Ha lesznek olyan független jelöltek, akiket a párt is támogat, akkor erről tájékoztatja majd a választókat.

Azokban a választókerületekben, ahol nem lesz a párt által támogatott független jelölt, a választók bölcsességére bízzák, hogy a magyar jelöltek közül kit támogatnak.

„Egyelőre úgy látjuk, hogy nem sok független jelölt fog indulni. Ahol lesz ilyen jelölt, ott megvizsgáljuk, ki az, milyen álláspontot képvisel, és ha az elveink közel állnak egymáshoz, az MPP akár testületileg is a jelölt mögé állhat” – magyarázta Biró Zsolt.

Azokban a választókerületekben, ahol nem lesz az MPP által támogatott független jelölt, a párt mindenképpen a magyar jelöltek támogatására biztatja szimpatizánsait. „Úgy gondolom, hogy a választó ismeri a legjobban a kerületében mandátumra pályázó magyar jelölteket, és rendelkezik azzal a bölcsességgel, hogy eldöntse, közülük melyikre adja le a voksát” – tette hozzá az MPP elnöke.

(MTI/Kárpátalja)