Ismét a bíró verette meg a Hoverlát

Labdarúgás

2012. november 9., 09:00 , 617. szám

A mostani bajnokságban már nem először fordul(t) elő, hogy a Premier Liga-újonc Ungvári Hoverla hathatós bírói ,,segédlettel” szenved vereséget. Így történt ez vasárnap is…

Vasárnap a 14. fordulóban volt érdekelt az Ungvári Hoverla, Olekszandr Szevidov csapata a Voliny Luck otthonába látogatott. A kiegyenlített első játékrész végén hatalmas bírói hiba után szerzett vezetést a hazai csapat. Egy jobb oldalról érkező beívelés a 16-oson belül védekező Scsedrakov arcát találta el, ám mindenki hatalmas elképedésére Szerhij Danykovszkij FIFA-bíró kezezés miatt a büntetőpontra mutatott. Egy pillanatig még a hazai játékosok sem érették, miért kaptak 11-est…

A megítélt büntetőt Szavics végezte el, de Babenko kapus kivédte, a kipattanóból viszont Arzsanov fejelt a hálóba. A második játékrész elején Szavics javította hibáját, 2-0-ra módosította az állást. Nem sokkal később azonban a vendégek francia támadója, Le Tallek megszerezte a szépítést. A hátralévő időben a Hoverla mindent megpróbált, de az egyenlítés nem jött össze.

Eredmények: Voliny Luck–Ungvári Hoverla 2-1, Sahtar Donyeck–Metalurg Zaporizzsja 2-0, Dinamo Kijev–Tavrija Szimferopol 2-0, Zorja Luhanszk–Illicsivec Mariupol 2-2, Dnyipro–Metaliszt Harkiv 2-0, Vorszkla Poltava–Arszenal Kijev 1-0, Csornomorec Odessza–Metalurg Donyeck 3-0, Kárpáti Lviv–Krivbász 6-0.

A klubrekordot beállító Sahtar továbbra is hibátlan, 42 ponttal vezeti a tabellát a 30 pontos Dnyipro és 28 ponttal harmadik Dinamo előtt. A Hoverla 9 ponttal továbbra is az utolsó előtti, a Kárpáti immáron 4 ponttal előzi meg az ungváriakat.

A Hoverla a 15. fordulóban a Vorszkla Poltavát látja vendégül.

(felvégi)