Két meccsen kilencven Kárpáti-találat!

Kézilabda

2012. november 9., 09:00 , 617. szám

Már-már kosárlabda-végeredményt sejtetett az Ungvári Kárpáti legutóbbi fellépése a női kézilabda Szuperligában az újonc Real Mikolajiv vendégeként, amikor is az első meccsen az ungváriak 53-30-ra verték ellenfelüket. A másnapi találkozó sem tartogatott izgalmakat a címvédő-listavezető számára, ezúttal 37-23-ra nyert Borisz Petrovszkij csapata.

A kettős győzelemmel a többiekhez képest két mérkőzéssel kevesebbet játszó Kárpáti 16 ponttal megőrizte vezető helyét a tabellán a 15 pontos Halicsanka Lviv előtt. A lembergiek 25-21-re, illetve 33-20-ra verték a Szpartak Kijevet.

A harmadik párharcban a Szparta Krivij Rih előbb 30-25-re győzte le a Podatkovij Universzitet Irpeny gárdáját, majd az irpenyiek nyertek 28-18-ra. A Kárpáti és a Halicsanka mögött harmadik a Dnyiprjanka 11 ponttal.

A hét végén az ungváriakra fontos összecsapás vár a nemzetközi porondon is. Az EHF-kupában nemrég bolgár akadályon túljutott Kárpáti ellenfele most a szerb Radnicski Kragujevac lesz. A Radnicski a 12 csapatos szerb bajnokságban legutóbb bronzérmes volt, most pedig hat fordulót követően az 5. helyen áll.

Az első mérkőzést szombaton este 17 órától (k.-e. i. sz.) rendezik az ungvári Junyiszty sportcsarnokban, a visszavágóra egy héttel később kerül sor Szerbiában.

(tamási)