Lehetőség magyarországi távmunkára

Megalakult a KárpátJob Munkaközvetítő Iroda

2012. november 9., 09:00 , 617. szám

Az internetszolgáltatás korszerűsödésével egyre több lehetőség nyílik a távmunkára. Ma már Magyarországon nem ritka, hogy például egy budapesti cég irodai tevékenységét egy másik városban végzik. Sőt, sok esetben otthon, a saját lakásukban a számítógépük előtt dolgoznak a munkatársak, megspórolva az irodabérlés költségeit. Távmunkában különféle irodai munkák mellett ügyfélszolgálati tevékenységet, programozást, informatikai feladatokat, fordítást és számos más jellegű munkát el lehet végezni.

A KárpátJob Munkaközvetítő Iroda alapítói 2007 óta alkalmaznak informatikai vállalkozásaiknál távmunkában kárpátaljai munkavállalókat, a jó tapasztalataik miatt úgy döntöttek, létrehoznak egy munkaközvetítő irodát, amely lehetőséget szeretne biztosítani több kárpátaljai ember és több magyarországi cég számára, hogy egymásra találjanak.

Az irodát alapító két magyarországi vállalkozó, Török Ákos és Török Dénes, valamint Mahurszki Anett projektvezető november 6-án a beregszászi Arany Páva étteremben mutatták be a kárpátaljai magyar sajtónak az új vállalkozást. A KárpátJob szerintük sokat segíthet azoknak az alapvető számítástechnikai ismeretekkel rendelkező kárpátaljai magyaroknak, akik itthon nem találnak maguknak megfelelő munkát, de nem szeretnének Magyarországra költözni, illetve olyanoknak, akiknek van munkájuk, de szívesen váltanának, vagy a munkájuk mellé szeretnének kiegészítő jövedelmet. A munkaközvetítő iroda internetes adatbázisába a www.karpatjob.com címen ingyenesen lehet regisztrálni az érdeklődőknek, az ott közölt adatok alapján a magyarországi munkaadók kiválasztják a számukra szükséges munkatársakat. Ezt követően a mindkét fél számára előnyös szerződések elkészítésében, a munkavállalással kapcsolatos ügyintézésben is segít a KárpátJob, szükség esetén munkaállomást is biztosít Beregszászban, és mindezt a munkavállalók számára ingyenesen. A cégalapítók elmondták, hogy nem feltétel a magas iskolai végzetség, minden érdeklődést szívesen vesznek. További információk a honlapon kaphatnak.

dózsa