Premier Liga: Félidőben kiesőhelyen a Hoverla

Labdarúgás

2012. november 16., 09:00 , 618. szám

A 15. fordulóval a félidejéhez érkezett az élvonalbeli ukrán labdarúgó-bajnokság, bár ősszel még három, tavaszról előre hozott fordulót rendeznek majd a Premier Ligában. A kiesés ellen küzdő Ungvári Hoverla a hét végén a Vorszkla Poltavát látta vendégül.

A poltavaiak elleni meccs is abba a kategóriába tartozott, amelyet a bennmaradásért elszántan harcoló ungváriaknak meg kellett (volna) nyerni a felzárkózáshoz. Ennek megfelelően remekül kezdtek a hazaiak, már a 6. percben megszerezték a vezetést. A francia Le Tallek találatát megelőzően a Vorszkla hálója 455 perce volt érintetlen…

Sajnos, hamar jött a válasz, már a 23. percben. Egy kapu elé ívelődő labdába Rajcevic feleslegesen kézzel kapott bele, a megítélt büntetőt Bezusz a jobbra vetődő Babenko mellett a bal sarokba lőtte. A folytatásban már nem változott az eredmény, maradt a döntetlen, ami nem igazán jó a Hoverla számára.

A bajnokság felét is hibátlanul teljesített Sahtar mögött most a Dnyipro botlott, így a donyeckiek előnye immáron 14 pontra nőtt üldözőivel szemben.

Eredmények: Ungvári Hoverla–Vorszkla Poltava 1-1, Tavrija Szimferopol–Zor­ja Luhanszk 1-0, Metalurg Zapo­rizzsja–Dinamo Kijev 0-5, Krivbász–Voliny Luck 1-0, Illicsivec Mariupol–Dnyipro 0-0, Metalurg Donyeck–Sahtar Donyeck 0-4, Arszenal Kijev–Csornomorec Odessza 0-1, Metaliszt Harkiv–Kárpáti Lviv 2-1.

A 15. forduló után így fest a tabella élcsoportja és alsóháza: 1. Sahtar Donyeck 45 pont, 2. Dnyipro 31, 3. Dinamo Kijev 31., 4. Metaliszt 27., 5. Csornomorec 23. … 14. Kárpáti Lviv 13., 15. Hoverla 10., 16. Metalurg Zaporizzsja 2.

(felvégi)