Újabb Kárpáti-bravúr az EHF-kupában

Kézilabda

2012. november 16., 09:00 , 618. szám

A bolgár Etar–64 kiejtése után ezúttal már egy jóval veretesebb skalpot szerzett a nemzetközi porondon az Ungvári Kárpáti női kézilabdacsapata. Borisz Petrovszkij együttese szombaton az EHF-kupában a szerb Radnicki Kragujevac gárdáját látta vendégül.

A tapogatózással telt első percek után a Junyiszty sportcsarnokot ezúttal is szépen megtöltő hazai szurkolók fergeteges biztatása mellett a vendéglátók már az első játékrész második felében fokozatosan elhúztak ellenfelüktől, és a szünetre 15-9-es Kárpáti-előnnyel vonulhattak pihenőre a csapatok. Fordulás után a vendégek megmutatták, hogy nem adják olcsón a bőrüket, feljöttek három találatra. A hajrá azonban ismét a hazaiaké volt. A jól hajrázó Kárpáti végül 31-22 arányban diadalmaskodott, ami merész reményekre jogosít a visszavágó előtt.

Az ungváriaknál Taraszova szerezte a legtöbb gólt, hetet, de dicséret illeti a hat gólig jutott Solkovszkát, Turkalót és Umanecet is.

Az ugyancsak az EHF-kupában érdekelt két magyar csapat közül az Érd hazai környezetben 37-31-re verte a francia Metz gárdáját, a Siófok viszont súlyos, 41-28 arányú vereséget szenvedett az orosz Asztrahanyocska otthonában.

(tamási)