Öngyilkos lett az egykori kárpátaljai kormányzó fia

2012. november 23., 09:00 , 619. szám

Ungváron november 16-án, pénteken az esti órákban a Szabadság sugárúton található 16 szintes tömbház főbejáratánál egy élettelen testre bukkantak a ház lakói. A Kárpátaljai Megyei Belügyi Főosztály közleménye szerint Ivan Rizak volt kárpátaljai kormányzó fia, Olekszij hevert holtan a főbejáratnál, akit a helyszínelők a zsebében talált személyi igazolvány alapján azonosítottak.

A Kommerszant Ukraina napilap érdeklődésére a Kárpátaljai Megyei Belügyi Főosztályon közölték: a nyomozás során megerősítést nyert, hogy a fiatalember öngyilkosságot követett el, kiugorva egy 15. emeleti erkélyről. Olekszij Rizakot szombaton temették el.

Az ungvári „toronyház” arról híresült el az utóbbi időben, hogy egyre több fiatal kísérel meg öngyilkosságot a tömbház legfelső emeleteiről vagy a tetőről leugorva. A zuhanást csak ritka esetben, csoda folytán élik túl az öngyilkosjelöltek. Az ifjú Rizak cselekedete előtt egy nappal ugyancsak az ominózus „toronyházból” kiugorva vetett véget életének egy 16 éves diák.

(B.J./karpatnews.in.ua/tsn.ua)