Zsinórban harmadszor ikszelt otthon a Hoverla

Labdarúgás

2012. november 23., 09:00 , 619. szám

A Krivbász és a Vorszkla után a Csornomorec elleni hazai találkozóját is 1-1-es döntetlennel fejezte be a Premier Ligában az Ungvári Hoverla, ami ugyan nem rossz eredmény egy újonc gárdától, de a remélt bennmaradáshoz bizony édeskevés lehet a végelszámolásnál.

A 16. fordulóval az ukrán élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban már meg is kezdődött a tavasz, és a papíron első tavaszi forduló bizony jó néhány meglepetést hozott.

A váratlan eredmények sorában mindenképpen az első helyre kívánkozik az idei pontvadászatban eddig még hibátlanul menetelő Sahtar Donyeck veresége az Arszenal Kijev vendégeként. A fővárosiak győzelmének értékét növeli, hogy a BL-ben is jól álló Sahtar ezt megelőzően hazai porondon idén márciusban vesztett utoljára pontokat, a legutóbbi vereségét pedig immáron több mint egy éve (!), 2011. október 23-án szenvedte el a Metaliszttól. Persze a donyeckiek elsősége így sem forog veszélyben, még mindig fölényesen vezetik a tabellát a Dnyipro és az ismét botló Dinamo Kijev előtt.

Visszatérve a Hoverlára, Ungváron alig 3 ezren voltak kíváncsiak a Csornomorec vendégjátékára. Gól nélküli első félidőt követően, az 57. percben a csereként nem sokkal korábban beállt Lopez érkezett menetrendszerűen Borgyijan jobb oldali beadására, és az odesszaiak kapusát megelőzve fejelt a hálóba. Sajnos, csak negyedórát tartott az előny, a 72. minutumban Politilo vette be Babenko kapuját, kialakítva ezzel az 1-1-es végeredményt.

A 16. forduló eredményei: Ungvári Hoverla–Csornomorec Odessza 1-1, Metalurg Zapo­rizzsja–Zorja Luhanszk 0-0, Metalurg Donyeck–Dinamo Kijev 1-0, Arszenal Kijev–Sahtar Donyeck 2-0, Tavrija Szimferopol–Dnyipro 1-2, Krivbász–Vorszkla Poltava 3-2, Illicsivec Mariupol–Metaliszt Harkiv 0-2, Kárpáti Lviv–Voliny Luck 2-0.

Vezet a Sahtar 45 ponttal a 34 pontos Dnyipro és 31 ponttal harmadik Dinamo Kijev előtt.

Az alsóházban a 11 ponttal kieső, utolsó előtti Hoverlától egyre távolodnak a riválisok, az előtte álló Kárpátinak már 16 pontja van.

A hétvégi folytatásban sincs sok esély a pontszerzésre, hiszen Olekszandr Szevidov csapata a Sahtarhoz látogat.

(tamási)