I. Öregdiák Zenésztalálkozó a Rákóczi-főiskolán

Újabb hagyomány

2012. november 28., 22:00 , 620. szám

A II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Főiskola Öregdiák Szövetségének szervezésében november 22-én került sor az első, s ezzel hagyományteremtő Öregdiák Zenésztalálkozóra, melyen az egykori és jelenlegi hallgatók megmutatták: nemcsak a tanulásban, de a zenélésben, szórakoztatásban is jól megállják helyüket.

„Idén ez már a 3. rendezvényünk – mondta el nyitó beszédében a fő öregdiák, Rácz Béla, a szövetség elnöke. – Nagyon örülök annak, hogy ilyen sokan megjelentünk, s úgy gondolom, a mai estén nagyon-nagyon jó zenéket hallhatunk majd. Széles a paletta, s pont ez volt a célunk, hogy ne csak rock- és popzene, hanem akusztikus hangszerekkel eljátszott zene is jelen legyen, hogy mindenki megtalálja a magának valót.”

„Nagy öröm számomra, hogy ilyen sokan eljöttek a mai találkozóra. Köszönöm az Öregdiák Szövetségnek, hogy ilyen kreatív, hisz mióta megszületett, azóta állandóan azon töri a fejét, hogy hogyan lehetne a főiskola életében, érdekében ténykedni, s nagyon jó ötletekkel áll elő – mondta el dr. Orosz Ildikó, a főiskola elnöke. Amióta a főiskola létezik, az ifjúság mindig igyekezett valami mást is belevinni. Mindig volt ifjúsági zenekarunk, s a mai diákok is szívesen zenélnek. Ugyan zenei szakunk nincs, mégis úgy látom, sokan itt döbbentek rá, hogy nekik egy másik pályán kell folytatniuk tanulmányaikat, s a főiskola egyfajta segítség volt ahhoz, hogy magukra találjanak. Nagyon örülök annak, hogy ilyen sokan vállalkoztak arra, hogy zenéljenek, s annak is, hogy ilyen sokan jöttek el meghallgatni őket. Ez a mi esténk, a főiskola nagy családjának ünnepe. Érezze tehát mindenki jól s otthon magát!”

Én pedig annak örülök, hogy a főiskola amúgy is bőséges hagyományainak sora egy ilyen jó kis dologgal bővült.

A találkozón a főiskola egykori és jelenlegi hallgatóiból álló zenekarok, zenészek és szólóénekesek is felléptek. Bejöttek Rácz Béla számításai: sikerült nagyon színes zenei műsort összeállítani. A II. RF KMF Music Band (Sütő Réka, Gerő Péter, Leszkó Róbert, Háger Sándor), a Magyar Dallamok (Tóth Bettina, Molnár Lajos, Molnár Hajnalka, Szeles Zoltán-István), a Cold Comfort (Császár István, Illés András, Demes Tibor, Gyurkovics Attila), Laskoti Renáta, továbbá a Háger Sándor és Rácz Béla által kísért Demes Tamás, Gyurkó Róbert és Holozsi Imre előadásában több mint 2 órán át olyan slágereket hallhattunk, mint Cserháti Zsuzsa Elfelejtett dal, a Mozart! c. musical Forog a tánc, George Michael Careless Whisper, Elvis Presley A Little Less Conversation, Tóth Gabi és Csipa Valami Amerika még, Sting Shape Of My Heart, a Back II Black Tevagyazakitalegjobban, Ákos Keresem az utam c. dala. Pop, rock and roll, musical, filmzene – volt itt minden.

Főiskolánk diákjai és öregdiákjai megmutatták tehát, mire képesek, ha mikrofon vagy hangszer kerül a kezükbe! Remélem, sokszor megtehetik még ezt!

Az Öregdiák Szövetség ezúton is köszöni minden előadónak, hallgatónak, a főiskola vezetőségének, a szervezőknek, különösképpen Molnár Andreának, a szövetség titkárának és Háger Sándornak, a program előkészítésében és lebonyolításában vállalt szerepét, munkáját.

Espán Margaréta