Ungvári zakó Donyeckben

Labdarúgás

2012. november 28., 22:00 , 620. szám

Az idei Premier Ligá-s szereplése során legsúlyosabb vereségét szenvedte el az Ungvári Hoverla, amely így kezd egyre kilátástalanabb helyzetbe kerülni a bennmaradásért folytatott harcban.

Már az előjelek sem voltak jók Olekszandr Szevidov csapata számára a címvédő és éllovas Sahtar Donyeck elleni idegenbeli fellépés előtt, hiszen sérülések és eltiltás miatt a kispadtól ugyancsak eltiltott szakvezető nem számíthatott Rajcevic, Balafasz, Szitnik, Truhin és Pecsenkin játékára sem.

A BL-ben immáron nyolcad­döntős Sahtar alaposan bekezdett, hiszen Ilsinho, Willian és Mhitarjan találataival már az első negyedóra végén háromgólos előnybe kerültek a láthatóan megilletődötten játszó vendégekkel szemben. Az első félidő legvégén az ungváriak számára mostanában a gólokat szállító francia Le Tallek ugyan remek találattal kozmetikázott az eredményen, de a Sahtar oldaláról a második játékrészben még Costa és Devics is betalált, kialakítva ezzel az 5-1-es végeredményt.

Kikapott az ungváriak legközelebbi riválisa, a Kárpáti is Mariupolban, így legalább nem nőtt a két csapat közötti 5 pontnyi különbség. Az utóbbi hetekben gyengélkedő Dinamo Kijev – az immáron teljesen felépülő Oleg Blohinnal a kispadon – meglepően fölényes győzelmet aratott a legutóbb Sahtart verő Arszenal Kijev ellen.

A 17. forduló eredményei: Sahtar Donyeck–Ungvári Hoverla 5-1, Csornomorec Odessza–Krivbász 2-0, Vorszkla Poltava–Voliny Luck 1-0, Zorja Luhanszk–Metalurg Donyeck 1-2, Illicsivec Mariupol–Kárpáti Lviv 2-0, Dinamo Kijev–Arszenal Kijev 4-0, Metaliszt Harkiv–Tavrija Szimferopol 5-0, Dnyipro–Metalurg Zaporizzsja 3-0.

Vezet a Sahtar 48 ponttal a 37 ponttal második Dnyipro és 34 pontos Dinamo Kijev előtt.

A 11 ponttal továbbra is az utolsó előtti, kieső helyen álló Ungvári Hoverla a hét végén rendezendő 18., utolsó idei játéknapon a Dinamo Kijevet látja vendégül.

(tamási)