Lépés az információs társadalom felé

Teleházat avattak Borzsován

2012. december 6., 01:00 , 621. szám

A borzsovai Vadászcsárdából nyíló teremben alakított ki teleházat a KMKSZ Borzsovai Alapszervezete. A magyar kormány által létrehozott Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. támogatásának köszönhetően létrejött intézménnyel elsősorban a digitális világ iránt leginkább érdeklődő, de szegényesebb körülmények között élő fiataloknak kívánnak segíteni – hangsúlyozta Buzási István, a KMKSZ Borzsovai Alapszervezetének elnöke.

Sin József, a KMKSZ Beregszászi Középszintű Szervezetének elnöke elmondta: „A KMKSZ által létrehozott teleházak célja, hogy a sok esetben hátrányos helyzetű kárpátaljai magyar településeken olyan, mindenki számára hozzáférhető központok jöjjenek létre, melyek modern multimédia-eszközökkel vannak felszerelve: számítógéppel, nyomtatóval, fénymásolóval, faxkészülékkel, szkennerrel, telefonnal és ami a legfontosabb, internet-hozzáféréssel. Mindez lehetővé teszi a helybeliek számára, hogy bekapcsolódhassanak a világ információs hálózatába, valamint azt, hogy szükség esetén használhassák a korszerű multimédiás eszközöket. A legfontosabb célunk ugyanakkor az, hogy a felnövekvő generáció az itt látható eszközök és berendezések használatát megismerje és megszokja.”

A teleházavatáson a megszólalók mellett jelen volt Seder Gábor, a KMKSZ Borzsavai Alapszervezetének alelnöke, Kota Sándor, az alapszervezet választmányának tagja, valamint a helyiséget és a működtetést biztosító Benkő Nándor és felesége, Benkő Katalin.

dózsa