Halálos petárdák

2013. január 4., 01:00 , 625. szám

Egy ember életét vesztette, 14-en hajléktalanná váltak, amikor illegális pirotechnikai eszközökből szilveszterre felhalmozott készlet robbant fel a kelet-ukrajnai Mariupol városának egyik lakóházában.

Hétfői sajtóbeszámolók szerint a vasárnap történt szerencsétlenségben életét vesztette a lakás tulajdonosának 32 éves unokafivére. A házban két héliummal töltött palack is volt, amelyeket a tűzoltóknak sikerült lehűteniük, megakadályozva, hogy azok is felrobbanjanak.

A baleset következtében 14 személynek vált lakhatatlanná a lakása, egy idős nő kivételével valamennyien rokonokhoz költöztek.

„Az egyedül élő nyugdíjas, asztmás beteg asszonynak mindene megsemmisült a robbanásban, csak egy köntöse és egy papucsa maradt, a gyógyszerei is bennégtek. Kapott új gyógyszereket, és átmenetileg a város egyik kollégiumában szállásolták el” – írta az egyik helyi hírportál.

Az ukrán hatóságok a szilveszter előtti razziák során az árusoktól több mint 500 ezer darab, mintegy 15 tonna illegális pirotechnikai eszközt koboztak el. A belügyminisztérium közlése szerint 732 személy ellen indítottak eljárást pirotechnikai eszközök illegális árusítása miatt.

(MTI/korrespondent.net/Kárpátalja)