Szviscso lett Ledida első helyettese

2013. január 4., 01:00 , 625. szám

December 26-án Olekszandr Ledida kárpátaljai kormányzó hivatalosan is bemutatta a megyei állami adminisztráció főosztályvezetőinek új első helyettesét, Igor Szviscsót, aki eddig a Beregszászi Járási Állami Adminisztráció vezetőjeként dolgozott.

Szviscso első helyettesként az építési, iparpolitikai és infrastruktúra-fejlesztési kérdéseket felügyeli majd. Ugyancsak a hatáskörébe tartoznak ezen túl a lakásgazdálkodással, útgazdálkodással, regionális fejlesztéssel, városépítéssel és építészettel, energetikával, közlekedéssel, hírközléssel, valamint a rendkívüli helyzetekkel összefüggő kérdések – áll a megyei adminisztráció sajtóközleményében. A közlemény emlékeztet, hogy mielőtt kinevezték volna a Beregszászi Járási Állami Adminisztráció élére, a hivatalnok a járási adminisztráció elnökének helyetteseként, illetve a Kárpátaljai Megyei Állami Adminisztráció lakásgazdálkodási főosztályának vezetőjeként dolgozott.

Korábban a zakarpattya.net.ua arról számolt be, hogy még az október 28-i parlamenti választásokat megelőzően a beregszászi járási Hubert vadászklub területén találkozott a Régiók Pártja (PR) megyei elitjének egy része, ahol megállapodások születtek a hivatalok újraelosztásáról arra az esetre, ha a régiós képviselőjelöltek győznek a választásokon. A hír szerint a találkozón részt vett többek között Olekszandr Ledida kormányzó, s akkori első helyettese, Ivan Busko, aki a PR jelöltjeként indult a Beregszász központú egyéni választókerületben. Jelen volt továbbá Igor Szviscso – akkor még a Beregszászi Járási Állami Adminisztráció vezetőjeként –, Péter Csaba, az Ukrajnai Magyar Demokrata Szövetség (UMDSZ) megyei tanácsi képviselője, Gajdos István, az UMDSZ elnöke – akkor még Beregszász polgármestere –, valamint számos helyi üzletember a támogatóik közül. A találkozón a zakarpattya.net.ua információi szerint egyebek mellett megállapodtak arról, hogy amennyiben a 73. számú, Beregszász központú egyéni választókerületben Ivan Busko nyeri a választásokat, a megyei kormányzó első helyettesének megüresedő tisztségét Igor Szviscso töltheti be.

zzz