Merénylet Nagyszőlősön?

2013. január 18., 01:00 , 627. szám

Ismeretlen eredetű szerkezet robbant fel január 12-én reggel hét óra tájban Nagyszőlősön, a Korjatovics utcai lakótelep egyik ötszintes épületének lépcsőházában. A harmadik emeleten bekövetkezett detonációtól a lépcsőház három szintjén kitörtek az ablakok, ugyanakkor az épületben nem keletkeztek számottevő károk – jelentette a zakarpattya.net.ua.

A tetthelyre kiérkező rendőrök megállapították, hogy a robbanást egy házi készítésű robbanószerkezet okozhatta, a helyszínen talált anyagmintákat még vizsgálják a szakértők. A rendőrség részéről közölték, hogy garázdaság miatt indítottak nyomozást az ügyben.

Sajtóinformációk szerint a szóban forgó épület egyik földszinti lakásában él Oleg Ljubimov, a Nagyszőlősi Járási Tanács elnöke, az Egységes Centrum (JeC) járási szervezetének vezetője. A robbanás azonban nem ott, hanem annak a harmadik emeleti lakásnak az ajtaja előtt következett be, amelyet egy szlovák állampolgár, az egyik külföldi tőkével működő helyi vállalat termelési igazgatója bérel. Egyébként ő az incidens egyetlen sérültje is: a robbantás során valami a szemébe ment, ezért kórházba szállították – írta az ua-reporter.com.

ntk