Románveréssel melegített a Kárpáti

Kézilabda

2013. január 18., 01:00 , 627. szám

Az ukrán női kézilabda Szuperligában címvédő és bajnoki listavezető Ungvári Kárpáti a hét végén Ungváron – pénteken és szombaton – a 3. helyezett Dnyiprjanka Herszon ellen lép először parkettre az idei évben.

Az újév első két hetében a Kárpáti játékoskeretében változások történtek. Irina Lozinszka a Szpartak Kijevhez igazolt, ám érkezett helyette Hanna Lezinszka, illetve Viktória Cibulenko. A fiatal beállós Lezinszka az újonc REAL Mikolajivból igazolt a kárpátaljai megyeszékhelyre. Az irányítóként és átlövőként is bevethető gólerős Cibulenko a tapasztaltabb Kárpáti-szurkolóknak még Bezsenyec néven vált ismertté, a 8-10 évvel ezelőtti, még Viktor Csernov által irányított ungvári együttes egyik nagy erőssége volt. Az utóbbi években a Szparta Krivij Rih színeiben ontotta a gólokat, visszatérve nevelő együtteséhez, remélhetőleg ugyancsak gólerős játékkal örvendezteti meg a szurkolókat.

Vasárnap rangos edzőpartnerrel meccselt a Kárpáti: hazai környezetben a román bajnokság jelenlegi 2. helyezettje, a Baia Mare (Nagybánya) volt az ellenfél. Az első félidő a 2003-ban Challenge-kupa-győztes nagybányaiak 15-11 arányban vezettek, fordulás után viszont fordítani tudott a Kárpáti, amely végeredményben 29-26-ra nyert. Remekül mutatkoztak be az újoncok: Cibulenko 6 találattal a legeredményesebb hazai játékos volt, és Lezinszka is háromszor köszönt be a románok kapujába. Lebegyeva 5, Taraszova 4 gólt jegyzett. A találkozót követően Borisz Petrovszkij, a Kárpáti vezetőedzője lapunknak elmondta, hogy rendkívül hasznos volt az igen komoly játékerőt képviselő nagybányaiakkal szembeni edzőmeccs a hétvégi, igen fontos Dnyiprjanka elleni megmérettetés előtt, hiszen így élesben is felmérhette lányai felkészülési állapotát az ünnepek után.

A herszoniak ellen az ungvári tréner nem számíthat a sérült Darija Kot és Petrovszka játékára sem. A bajnokságban az ungváriak 22 ponttal vezetik a tabellát a 21 ponttal második Halicsanka Lviv és 17 pontos Dnyiprjanka előtt.

(tamási)