Török út előtt a Hoverla

2013. január 18., 01:00 , 627. szám

Január 9. óta hazai környezetben, az Ungvár melletti Kövesden lévő Kamelot sportbázison folyik az Ungvári Hoverla labdarúgó-csapatának felkészülése az ukrán Premier Liga másfél hónap múlva induló tavaszi idényére.

Az együttes programjában délelőttönként erőnléti edzés, futás vagy tréning szerepel a helyi műfüves edzőpályán, ebéd után pedig a játékosok az edzőteremben vagy az uszodában edzenek. A keretben ott van két korábbi sérült, a csapatkapitány Olekszandr Nagy és Ljasa Dzsakobija. Az ungváriak portása és csatára is egyformán makacs térdsérülés után tért vissza, de amíg a hálóőr a bajnokság elején néhány meccs erejéig még Olekszandr Szevidov vezetőedző rendelkezésére állt, addig a másodosztályban korábban igen gólerős Dzsakobija a Premier Ligában még be sem mutatkozhatott. Az egykori grúz válogatott támadó találataira nagy szükség lenne csapatának a tavasszal esedékes 11 fordulóban.

Január 19-től február 1-ig a törökországi Antalyában edzőtáborozik a Hoverla, ahol már edzőmérkőzések is szerepelnek a felkészülési programban.

(felvégi)