Vezetőváltások a járásokban

2013. január 18., 01:00 , 627. szám

Most már bármikor várható a beregszászi és a técsői járási állami közigazgatási hivatalok vezetőinek kinevezése, miután a napokban mindkét poszt várományosa átesett a meghallgatáson Kijevben, az elnöki adminisztrációban – közölte több kárpátaljai portál is az elmúlt hétvégén.

A zakarpattya.net.ua úgy tudja, hogy a Técsői Járási Állami Adminisztráció élére Ivan Brinzjanikot, a Técsői Járási Tanács képviselőjét nevezik ki. A politikus korábban az Erős Ukrajna párt helyi szervezetének vezetője volt. A Beregszászi Járási Állami Adminisztráció élére a portál szerint Volodimir Huljanics, a hivatal jogi osztályának jelenlegi vezetője kerül. Huljanics korábban megfordult a megyei végrehajtó szolgálat élén, s az SZDPU(o)-s Ivan Rizak kormányzó helyettese is volt 2004-ben.

Az uzhgorod.in korábban azt írta, hogy miután Igor Szviscso, az eddigi adminisztrációvezető Ungvárra távozott, ahol Olekszandr Ledida hatalompárti kormányzó első helyettese lett, a beregszászi járási főhivatalnoki poszt várományosa eredetileg Knobloch György, a Régiók Pártja (PR) Beregszászi Járási Tanácsi képviselője volt. Azonban az idézett hírforrás szerint a vállalkozó-politikus „nem ment át a speciális ellenőrzésen az Elnöki Adminisztrációban”.

Ugyancsak vezetőváltás készül a hírek szerint a Munkácsi, Huszti, Perecsenyi és Ungvári járások élén. A Huszti Járási Állami Adminisztráció vezetőjeként Sztepan Derkacsot emlegeti a sajtó, utalva arra, hogy a politikus októberben a parlamenti választásokon hatalompárti jelöltként alulmaradt Pavlo Balogával, az Egységes Centrum jelöltjével, Viktor Baloga öccsével szemben a Huszt központú egyéni választókerületben.

Az Ungvári járásban Viktor Ledida, Olekszandr Ledida kárpátaljai kormányzó 27 éves unokaöccse állhat a közigazgatási hivatal élére – írja a zakarpattya.net.ua. A portál tudni véli, hogy a nagybácsi már fel is terjesztette Kijevbe a kinevezésre vonatkozó iratokat.

A mukachevo.net viszont ezzel egy időben arról számolt be, hogy Eduard Duda, a Munkácsi Járási Állami Adminisztráció jelenlegi helyettes vezetője „megbukott” az elnöki adminisztrációban rendezett meghallgatáson, pedig kinevezését a járási közigazgatás élére a hatalompárti sajtó már kész tényként kezelte.

hk