Szalagavató Bátyúban

2013. január 25., 02:00 , 628. szám

A Bátyúi Középiskolában január 18-án tartottak szalagavató ünnepséget, melynek keretében tizenhét végzős diák mellére tűzték fel a remény zöld szalagját.

Csoma Sándor iskolaigazgató fontos eseményként értékelte a szalagavatót, mely a végzős fiatalok számára jelzésértékű: következik számukra az érettségi vizsgákra való felkészülés időszaka.

Bajusz Erzsébet, a szalagtűzésre váró osztály főnöke reményét fejezte ki, hogy az itt elsajátított „kincseket” a tanulók a való életben is kamatoztatni tudják majd nemcsak saját, hanem embertársaik javára is.

Szántó Edit, a KMPSZ beregszászi járási elnöke, a KMKSZ helyi alapszervezetének elnöke rámutatott arra: a zöld szalag egy új kezdet szimbóluma, mely a jövő kapcsán fontos dolgokra figyelmeztet. Arra biztatta a fiatalokat, merjenek nagyok lenni, valósítsák meg álmaikat.

Kacsó Géza református lelkipásztor a Szentírásból Dávid és Góliát harcát idézte, mely szerint az óriással szemben a pusztán parittyával rendelkező Dávid nem győzhetett volna, ha nincs Istenbe vetett szilárd hite.

A végzős osztály tanulói verses-zenés összeállítás keretében egy-egy szál virággal mondtak köszönetet szüleiknek és tanáraiknak.

fzs