Farsangoltak a „máltaiak”

2013. február 8., 02:00 , 630. szám

Jelmezbe öltözött óvodásoktól és kisiskolásoktól nyüzsgött február 1-jén a II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Főiskola (KMF): a Beregszászi Járási Máltai Szeretetszolgálat (BJMSZ) a tanintézmény bázisán szervezett gyermekfarsangot.

A rendezvény kapcsán a szervezők elmondták, hogy a BJMSZ az utóbbi években rendszeresen megszervezi a gyermekfarsangot, mely az óvodás és kisiskolás gyermekek egyik kedvenc eseményévé nőtte ki magát.

A léggömbökkel gazdagon feldíszített báltermet zsúfolásig megtöltötték a máltai lovagnak, tündérnek és más mesebeli hősöknek öltözött apróságok. Őket és szüleiket köszöntve Michels Antal beregszászi római katolikus plébános rámutatott arra: a farsang olyan esemény, melynek alkalmával a gyerekek – ha csak egy napra is – kedvenc mesehőseik „bőrébe” bújhatnak. Az atya jó farsangolást kívánva a gyerekeknek felhívta a figyelmüket arra is, hogy a bál nemcsak szórakozási, hanem kitűnő ismerkedési alkalom is.

A köszöntő szavakat követően a porondmester körbeállította a bálozókat, majd mindenki bemutatkozott egymásnak, szólva néhány szót a jelmezéről is.

A délután további részében mindenkit alaposan megmozgató csapatversenyekre került sor, majd kihirdették a BJMSZ által decemberben meghirdetett rajzpályázat győzteseinek nevét. Idén a karácsony és a család volt a pályázat témája. Rengeteg pályamű született, melyeket a terem falán most mindenki megtekinthetett. Ezek között olyan rajz is akadt, melyre internetes szavazással több százan voksoltak.

A nyertesek a Máltai Szeretetszolgálat jóvoltából értékes ajándékokban részesültek, de egy farsangoló gyerek sem távozott üres kézzel: mindenki ajándékcsomagokban részesült.

Aki megéhezett, azt a szomszédos teremben „terülj, terülj asztalkák” várták, melyekről – a gondos asztalfelelősöknek hála – soha nem fogyott el az étel.

A gyermekfarsangot jó hangulatú táncház zárta.

F.Zs.