Folytatódik a Teleház-program

Tiszaásvány

2013. február 8., 02:00 , 630. szám
Balogh Lívia, a KMKSZ Ungvári Középszintű Szervezetének elnöke gratulál Orbán Istvánnak, a tiszaásványi alapszervezet elnökének az elnyert támogatáshoz.

A KMKSZ Ungvári Középszintű Szervezete nyertes pályázatának és a Bethlen Gábor Alap támogatásának köszönhetően 2012 végén Tiszaásványban is megvalósult a Teleház-program egyik fejezete: korszerű informatikai eszközökkel felszerelt teleházat kapott a település, melynek szolgáltatásait bármelyik helybéli lakos igénybe veheti.

A teleházaknak az a céljuk, hogy csökkenjen az úgynevezett digitális szakadék az egyazon társadalomban élő, ám különböző közjavakat megtapasztaló emberek között, valamint hogy a teleház olyan korszerű multimédia-eszközökkel felszerelt központ legyen, ahol az adott település lakosa megtalálhatja, amire az információszerzéshez és -továbbításhoz szüksége van: internetkapcsolatot, fénymásolót, nyomtatót, faxot, szkennert stb.

A most átadott teleház a Tiszaújhelyi Általános Iskolában kapott helyet, működtetője a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség helyi alapszervezete.

A teleház megnyitóján Balogh Lívia, a KMKSZ Ungvári Középszintű Szervezetének elnöke gratulált Orbán Istvánnak, a tiszaásványi alapszervezet elnökének az elnyert támogatáshoz.

A teleház mindenki számára elérhető, a célközönség délutánonként használhatja.