Jánosiba kerül a szemétfeldolgozó

2013. február 8., 02:00 , 630. szám

Még idén megkezdik Jánosiban az évi 20 ezer tonna kapacitású szilárdhulladék-feldolgozó üzem építését – jelentette be a falu tanácselnöke, Barta Márta a Beregszászi Járási Állami Adminisztrációban tartott tanácskozáson.

Elmondása szerint a községi tanács a Magyarország–Szlovákia–Románia–Ukrajna ENPI Határon Átnyúló Együttműködési Program keretében részesült támogatásban a hulladékfeldolgozó üzem és a kapcsolódó közlekedési és kiszolgáló infrastruktúra megépítésére vonatkozó pályázatával.

A támogatás első részletét február végéig átutalják. Az objektum költségvetési és tervdokumentációja elkészült, s a szakértői véleményezés utolsó szakaszánál tart – közölte egyebek mellett a településvezető.

A tanácskozás eredményeként határozat született arról, hogy az érintettek a megyei állami adminisztrációhoz fordulnak, bocsássa a beruházók rendelkezésére az uniós támogatás feltételéül szabott 10 százalékos önrészt, illetve irányozza elő a költségvetésben az építkezés céljára kiutalt területen folytatott mezőgazdasági termelés kiesése miatti kárpótláshoz szükséges összeget – tudta meg egyebek mellett a zakarpattya.net.ua a Beregszászi Járási Állami Adminisztráció sajtóközpontjában.

(zakarpattya.net.ua/szcs)