Veretlenül zárt a Hoverla, de akadnak kérdőjelek…

Labdarúgás

2013. február 8., 02:00 , 630. szám

Kevesebb, mint egy hónap maradt az ukrán élvonalbeli labdarúgó-bajnokság tavaszi rajtjáig, így érthető, hogy a honi Premier Liga legjobbjai gőzerővel készülnek a négy hét múlva esedékes idénynyitóra.

Természetes, hogy bennünket leginkább az ungvári Hoverla háza tájáról érkező hírek érdekelnek, és bár a kieső helyen telelő kárpátaljai csapat veretlen maradt a törökországi edzőtáborban lejátszott előkészületi mérkőzéseken, összességében nagyon sok kérdőjel merül fel az együttes felkészülésével kapcsolatban.

Legutóbbi bejelentkezésünk óta az ungváriak két győztes meccsen vannak túl. Előbb az osztrák élvonal 9. helyén álló FC Wacker Innsbruck volt az ellenfél, amely ellen a Hoverla már szűk negyedóra után 3-0-ra vezetett Liszenko (2) és Csurko találataival. A 4-0-s végeredményt Truhin állította be két perccel a mérkőzés vége előtt. Az osztrákok kiütése után a kazah Irtis Pavlográd következett, és itt is sima, 2-0-s győzelem lett a vége. Rajcevic a 29., Miscsenko a 70. percben volt eredményes.

Ezzel az Antalyába tervezett két edzőtábor első felvonása véget is ért, az ungvári alakulat február 2-tól 6-ig ismét hazai környezetben készült, a hírek szerint a játékosok néhány napos rövid pihenőt is kaptak. Hatodikától huszadikáig ismét irány Antalya, ahol újabb edzőmeccsek következnek majd a Hoverla számára.

Az írásunk elején felvetett kérdőjelek egyike David Odonkor helyzetére vonatkozhat, aki a német Bild című lapnak korábban azt nyilatkozta, hogy hazavágyik Ungvárról, és talán már a tavaszt sem tölti ki a kárpátaljai megyeszékhelyen. Ugyanakkor az együttes egyik legjobbjáról a klub elnökhelyettese, Olekszandr Sufrics azt nyilatkozta, hogy Odonkor jól érzi magát Ungváron, mindenféleképpen számítanak rá tavasszal. Mindamellett az egykori 13-szoros német válogatott a Hoverla utolsó két edzőmeccsén nem játszott, a hírek szerint hazautazott Németországba. Ivan Sic klubigazgató ezt azzal magyarázta, hogy a játékosnak kisebb sérülése van, és azt német orvosokkal kezelteti, de február 6-án mindenképpen az ungváriakkal utazik vissza törökföldre.

Még érdekesebb Koszirin és a bolgár Todorov helyzete. A két csatár állítólag egészséges és el is utaztak Antalyába, mégsem játszottak egy percet sem a felkészülési meccseken… A miértre sem Olekszandr Szevidov vezetőedző, sem más nem tudott vagy nem akart választ adni.

A saját nevelésű játékosokban amúgy sem bővelkedő ungvári klub mos még egy sokra hivatott kárpátaljai labdarúgótól válik meg. A Hoverlához múlt nyáron visszatért Vlagyiszlav Mikuljak ősszel csak perceket kapott a Premier Ligában, most ismét átadólistára került. A középpályás vagy az ukrán másodosztályban vagy Szlovákiában folytatja majd pályafutását.

(tamási)