Félgőzzel is legyőzte az Atléticót a Veszprém

Kézilabda

2013. március 1., 02:00 , 633. szám

Ugyan legjobbjai nélkül érkezett a veszprémi Bajnokok Ligája-csoportmérkőzésre az Atlético Madrid férfi kézilabda-csapata, mégis komoly ellenállást tudott kifejteni a fáradtan, sok hibával és néha túl lazán játszó magyar bajnok ellen. A vége 26-19 lett, az MKB Veszprém ezzel csoportelső.

„Nyilvánvaló volt, hogy a harmadik vagy a negyedik hely lesz a mienk, miután az előnyösebb pozíciót már megszereztük, nem kockáztatunk. Nem hiszek más eredményben, csak a győzelemben, de majd meglátjuk, mi történik” – nyilatkozta az Atlético mestere, Talant Dusebajev az utolsó Bajnokok Ligája-csoportmérkőzés előtt.

A Független Államok Közösségével 1992-ben olimpiai bajnok, az oroszokkal 1993-ban világbajnok, majd spanyol színekben kétszeres olimpiai bronzérmes edző a szerdai Granollers elleni Király-kupa-negyeddöntőre tartalékolva úgy döntött, legjobbjait otthon hagyja. Így aztán úgy tűnt, a Veszprémnek sétagalopp lesz begyűjteni a két pontot, és ezzel a csoportelsőséget, az ellenfél azonban nem hagyta magát. A félidő 12-8-as vezetése után a második játékrész elején sokat könnyelműsködött a Veszprém, ennek következtében lassan felzárkózott a rivális (14-12). Amint azonban rendezte sorait a házigazda, pillanatok alatt háromszor is eredményes volt, amikor kellett, mindig jól összpontosított a magyar bajnok.

A hajrában fokozatosan ellépett a magyar csapat, és végül 26-19-re győzött, amivel megnyerte csoportját.

Eredmények, férfi BL, 10. (utolsó) forduló, B csoport: MKB Veszprém–Atlético Madrid (spanyol) 26-19 (12-8).

A Pick-Szeged kézilabdacsapata az utolsó fordulóban ötgólos vereséget szenvedett a Füchse Berlin otthonában, ezzel együtt bejutott a legjobb 16 közé a férfi Bajnokok Ligájában.

D csoport, 10. forduló: Füchse Berlin (német)–Pick Szeged 29-24 (15-10). A nyolcaddöntők párosítása: Ademar León (spanyol)–MKB Veszprém, Pick Szeged–Kielce (lengyel), Bjerringbro-Silkeborg (dán)–FC Barcelona (spanyol), Celje (szlovén)–HSV Hamburg (német), Csehovszkije Medvegyi (orosz)–THW Kiel (német), Atlético Madrid (spanyol)–Füchse Berlin (német), Dinamo Minszk (fehérorosz)–Metalurg Szkopje (macedón), Velenje (szlovén)–Flensburg-Handewitt (német).

Az első meccseket március 13. és 17. között rendezik, a visszavágók március 20. és 24. között lesznek.

(MTI/origo.hu/Kárpátalja)