Kárpátalja a művészetben, művészet Kárpátalján

2013. március 1., 02:00 , 633. szám

A „GENIUS” Jótékonysági Alapítvány Kárpátalja a művészetben, művészet Kárpátalján címmel rajzpályázatot hirdet

A pályázaton 5–9. osztályos kárpátaljai tanulók vehetnek részt.

A rajzok a technika megkötése nélkül, a A4-es vagy A3-as méretben, a következő témakörökben készülhetnek:

• Az én kertem – Képzeld el, hogy a ceruza és az ecset, a gereblye és a kapa a kezedben, míg az üres lap maga a kert. Légy hát jó kertész és telepíts bele virágokat, fákat, bokrokat és mindent, amit el tudsz képzelni a saját kertedben. Megszabhatod akár a napszakot, évszakokat és a kerted méretét.

• Mit látok a tükörben? – A tükörbe nézve láthatod magad, és a téged körülvevő tárgyakat. Képzeld el, ha 10 év múlva tükörbe nézel, mit fogsz látni.

• Fantázialény – Rajzolj le egy általad kitalált képzeletbeli lényt és annak lakhelyét. Akár több állat összerakásából, mitológiai és mesebeli lényeket alapul véve keltheted őt életre. A lap hátuljára írd le, hol lakik, milyen tulajdonságokkal rendelkezik és mi a neve.

• Én illusztrálom – Rajzold meg kedvenc történeted, regényed, meséd (lehet saját magad által írt mese) kedvenc jelenetét, vagy készíts hozzá egy általad kitalált borítót.

• 4 elem – Jelenítsd meg a négy őselemet (föld, tűz, víz, levegő) az általad kiválasztott formában és technikával. Ábrázolhatod őket külön-külön, vagy egyben.

• Az én házam, az én váram – Építsd fel saját váradat a rajzlapon, ahol te uralkodsz. Írd le mi az ország neve és milyen népnek vagy a vezetője.

• Életre kelt közmondás – Végy alapul egy általad választott közmondást és próbáld meg ábrázolni.

Kérjük a pályázókat, hogy a pályamunka hátoldalán tüntessék fel nevüket, életkorukat, iskolájukat, lakcímüket, egyéb elérhetőségüket.

A munkákat postán vagy személyesen a „GENIUS” Jótékonysági Alapítványhoz kell eljuttatni 2013. május 6-ig a következő címre: „GENIUS” Jótékonysági Alapítvány, 90202 Beregszász, Kossuth tér 6. Tel.: 2-43-43, e-mail: agora@kmf.uz.ua

A rajzokat kárpátaljai képzőművészekből álló zsűri bírálja el. A nyertesek értékes jutalomban részesülnek.