Egyre távolodóban az élvonalbeli tagság

Labdarúgás

2013. március 15., 09:00 , 635. szám

Második tavaszi meccsén sem sikerült pontot szereznie az Ungvári Hoverlának az ukrán Premier Ligában, így Olekszandr Szevidov együttese számára egyre elérhetetlenebb távolságba kerül az élvonalban maradás reménye.

A 20. fordulóban a bajnokság 2. helyén álló Dnyipro volt az ungváriak vendége, az Avangard stadionban alig 4 ezren voltak kíváncsiak a találkozóra. Már az első percekben támadólag lépett fel a Dnyipro, előbb Juliano, majd Szeleznyov veszélyeztette Nagy kapuját. A 26. percben gólt is szereztek a vendégek egy kapu előtti kavarodás után, de mivel a játékvezető szerint Zozulja az eset előtt szabálytalankodott, így érvénytelenítette a találatot.

A második játékrészben a Dnyipro fokozta a nyomást, és a 68. minutumban egy öngóllal szerzett vezetést. Jobb oldali beadást követően a menteni igyekvő Petrov a saját kapujába fejelt. Az utolsó 20 percben a hazaiak mindent megtettek az egyenlítésért, de igazi helyzetet nem tudtak kidolgozni Lastuvka kapuja előtt. A Dnyipro horvát hálóőrének a kapuja ebben a szezonban már 11 találkozón maradt érintetlen, ami a legjobb mutató az élvonalban.

A mérkőzést követő sajtótájékoztatón Olekszandr Szevidov elismerte, hogy az ellenfél rászolgált a győzelemre, a vendégek mestere, Juan de Ramos pedig azt emelte ki, hogy a Hoverla igen passzív futballt mutatott be.

A fordulóban gyakorlatilag nem lehetett meglepetést feljegyezni, a tabella első öt helyezettje kivétel nélkül nyert, az utolsó négy pedig vereséget szenvedett, így nem sok változás történt a helyezések terén.

Eredmények: Ungvári Ho­verla–Dnyipro 0-1, Metalurg Donyec–llicsivec Mariupol 0-0, Metalurg Zaporizzsja–Tavrija Szimferopol 0-1, Krivbász–Zorja Luhanszk 3-0, Kárpáti Lviv–Csornomorec Odessza 1-2, Vorszkla Poltava–Sahtar Donyeck 0-1, Voliny Luck–Dinamo Kijev 0-2, Arszenal Kijev–Metaliszt Harkiv 1-2.

A Sahtar 57 ponttal vezeti a tabellát a 44 ponttal második Dnyipro és 42 ponttal harmadik Metaliszt előtt.

Az alsóházban a 3 ponttal utolsó Metalurg Zaporizzsja és 11 ponttal 15. Hoverla helyzete bebetonozódott, a 14. Vorszkla Poltava 20 ponttal áll a még élvonalt jelentő helyen.

A hétvégén rendezendő 21. fordulóban az ungváriak a Metaliszt Harkiv otthonába látogatnak.

(tamási)