Túl fáradt volt a Ferencváros a győzelemhez

Kézilabda

2013. március 15., 09:00 , 635. szám

A Győr elleni kézirangadón elfáradt FTC női csapatának elég lett volna egy döntetlen a Bajnokok Ligája-elődöntőhöz, ám 15-15-ös szünet után a románok a második félidőben bedarálták, és 30-23-ra legyőzték Tomori Zsuzsannáékat.

A Ferencváros számára kulcsfontosságú volt a szombati mérkőzés, hiszen pontszerzés esetén biztosan elődöntőbe jutott volna. Az utóbbi két KEK-kiírásban első FTC eddig erőn felül teljesített, hiszen Zácsik után másik ásza, Pena is kidőlt a sorból, emiatt múlt vasárnap kikapott a Krim Ljubljana vendégeként, így az egymás elleni összevetésben már a szlovén együttes a jobb.

Most az a Valcea látogatott Dabasra, amely február 3-án 23-22-re kikapott a zöld-fehérektől, ám azóta a román együttes sztárjai helyi sajtóértesülés szerint hozzájutottak elmaradt bérük egy részéhez, és újra összekapták magukat.

Eleinte nagyon jól támadott a hazai csapat, szinte minden támadása góllal ért véget, így a hetedik percben már 6-4 volt az állás. Ekkor időt kértek a vendégek, és kisvártatva egyenlítettek (7-7). Azonban a ferencvárosi támadó részleg továbbra is remekelt, állandósult a kétgólos előny, amikor az addig nem hibázó Tomori büntetőt rontott, majd újabb két hiba miatt ismételten egyenlő lett az állás (13-13). Elek Gábor vezetőedző időkérése sem használt, ugyanis újabb két Valcea-találat következett Barbosa révén, de a zöld-fehéreknek még a szünet előtt sikerült egyenlíteniük.

A fordulást követően Dajka csipkézte ki a bal felső sarkot, majd a rendkívül veszélyes Barbosát két percre kiállították, ám emberhátrányban fordított a Valcea. Sőt, Manaharova kiállítása alatt 18-20 lett az állás. Hullámvölgyben volt az FTC, ziccerek maradtak ki, és a 41. percben már három góllal vezettek a vendégek. Lehetett volna nagyobb is a hátrány, de Abramovics nagyokat védett.

Cifra kiállításakor időt kért a Valcea abban a reményben, hogy megroppantja riválisát. A folytatásban is sok hibával játszott a magyar együttes, így 11 perccel a vége előtt 25-20-as hátrányba került, és innen már nem volt visszaút az FTC számára. A vendégcsapat megérdemelten vitte el a fontos két pontot Dabasról.

BL, középdöntő, 5. forduló, II. csoport: FTC-Rail Cargo Hungaria–Oltchim Valcea (román) 23-30 (15-15), Krim Ljubljana (szlovén)–Zvezda Zvenyigorod (orosz) 27-23 (11-13). Az állás: 1. Ljubljana 8 pont, 2. Valcea 6 (131-122), 3. FTC 6 (136-143), 4. Zvenyigorod 0.

I. csoport, 5. forduló: Buducnost Podgorica (montenegrói)–Győri Audi ETO KC 21-22 (12-13), Randers (dán)–Larvik (norvég) 26-31 (15-15). Az állás: 1. (és már csoportgyőztes) Győr 10 pont, 2. Larvik 6, 3. Podgorica 3, 4. Randers 1.

(MTI/origo.hu/Kárpátalja)