KMKSZ-bál Fornoson

2013. március 22., 02:00 , 636. szám

Az elmúlt hetekben Kárpátalja magyarlakta településein batyubálok sokasága zajlott. Ezen községek egyike a munkácsi járási Fornos is, ahol a KMKSZ helyi alapszervezete szervezett báli mulatságot.

„Az anyagiak hiányában sajnos már évek óta nem nyílt alkalmunk batyubált szervezni, idén azonban a KMKSZ Munkácsi Középszintű Szervezetének támogatásával végre ismét lehetőségünk adódott minderre – mondta el lapunknak Puskás Veronika, a KMKSZ Fornosi Alapszervezetének elnökségi tagja. – Örültünk is a lehetőségnek, hiszen egy batyubál nemcsak a szórakozásra, hanem a közösségépítésre is kiváló alkalom. A jövőben aktivizálni szeretnénk magunkat, és lehetőség szerint ismét éves rendszerességgel megszervezni a bált, újraélesztve ezzel a helyi báli hagyományokat.”

A mulatságra a falusi klubban került sor, ahol a megjelenteket Horvát Bertalan, a KMKSZ helyi alapszervezetének elnöke köszöntötte. Az elnök jó szórakozást kívánt mindenkinek, egyben megköszönte a tagságnak, hogy a tavaly őszi parlamenti választás alkalmával a KMKSZ jelöltjét, Gulácsy Gézát támogatta szavazatával. Majd előkerültek a batyukból a finomabbnál finomabb ételek és itókák, és megkezdődött az eszem-iszom.

A szervezők finom desszertként „KMKSZ-tortával” kedveskedtek a bálozóknak. A kulturális szervezet nevének rövidítésével, valamint logójának címerpajzsával díszített torta Orosz Katalin fornosi lakos keze munkáját dícsérte.

A bál hajnali háromig tartó táncmulatsággal zárult, melyhez a talpalávalót a derceni zenészek biztosították.

F.Zs.