Potyagóllal vesztett a Hoverla

Labdarúgás

2013. március 22., 02:00 , 636. szám

Tavaszi harmadik bajnoki találkozóját is minimális, egygólos különbséggel vesztette el az Ungvári Hoverla az ukrán Premier Ligában, így tovább csökkentek az együttes amúgy is pislákoló bennmaradási esélyei.

A kárpátaljai együttes a 21. forduló zárómeccsén a Bajnokok Ligája szereplést jelentő 2. helyért harcoló Metaliszt Harkiv otthonában lépett pályára és a 70. percig jól tartotta magát.

Ekkor az ungvári kaputól közel 30 méterre szabadrúgáshoz jutottak a vendéglátók. A csereként beálló Xavier félmagas lövését az ungvári kaput őrző Babenko öklözni próbálta, de olyan szerencsétlenül ért hozzá a kissé szitáló labdához, hogy az a léc alatt kötött ki. Egyértelmű potyagól. A hátralévő időben a vendégek mindent megpróbáltak az egyenlítésért, csereként két csatár, Miscsenko és Le Tallec is pályára lépett, de nem sikerült bevenni Gorjainov hálóját. Sőt, ha nem sokkal a vége előtt Willian jobban céloz, akkor a harkiviak csatára már idő előtt eldönthette volna a három pont sorsát.

A mérkőzést követő sajtótájékoztatón Olekszandr Szevidov, az ungváriak mestere nem hibáztatta a rangidős Babenkót a bekapott gólért, mint mondta: ,,A csapat együtt nyer és együtt veszít”. Az együttes most sem játszott alárendelt szerepet, sokszor egyenrangú ellenfele volt a lényegesen előrébb rangsorolt Metalisztnak, de ugye a futballt gólra és pontokra játsszák. A pontokból pedig nem sok jut mostanában a Hoverlának, az ősszel megszerzett 11 pont árválkodik még mindig a csapat neve mellett a kiesést jelentő 15. helyen.

A játéknap meglepetését a legutóbb Ungváron győztes Dnyipro okozta azzal, hogy hazai környezetben vereséget szenvedett a Krivbásztól, így a tabellán visszacsúszott a 3. helyre.

Eredmények: Metaliszt Har­kiv–Ungvári Hoverla 1-0, Metalurg Zaporizzsja–Kárpáti Lviv 1-1, Zorja Luhanszk–Voliny Luck 3-1, Sahtar Donyeck–Csornomorec Odessza 3-0, Tavrija Szimferopol–Metalurg Donyeck 4-3, Illicsivec Mariupol–Arszenal Kijev 2-1, Dinamo Kijev–Vorszkla Poltava 1-0, Dnyipro–Krivbász 1-2.

A bajnoki tabellát immár 60 ponttal vezető Sahtar Donyeck rendületlenül halad a címvédés felé. Második a Metaliszt 45 ponttal, a Dnyiprónak és a Dinamo Kijevnek 44 pontja van.

A 11 pontos Hoverlát továbbra is 9 ponttal előzi meg a 14. Vorszkla.

Menekülés a győzelembe! – ez lehet az ungváriak egyetlen esélye a hátralévő 9 fordulóban. A 22. játéknapon a 29 pontjával 6. helyen álló Illicsivec Mariupol látogat el a kárpátaljai megyeszékhelyre március 31-én.

(tamási)