A Kárpátival szerzett bajnoki arany még hiányzik Viktóriának

Kézilabda

2013. március 29., 02:00 , 637. szám

Viktória Cibulenko neve nem cseng ismeretlenül a kárpátaljai kézilabda-rajongóknak, de a legtöbben még Bezsenyec Vikára emlékeznek a rajongók, amikor felidézik a kiváló játékosnak több mint egy évtizeddel ezelőtti ungvári szereplését.

Az akkor Viktor Csernov által vezetett ungvári együttes egyik erőssége volt Viktória, aki lelkes, csupaszív játékával természetesen hamar az ungvári publikum közönségkedvencévé is vált. A játékos éppen tíz esztendeje került el Ungvárról, sokáig az éremesélyes Halicsanka Lviv játékosa volt, majd a németországi Essenben játszott, végül a Szparta Krivij Rihbe igazolt. A férje után immáron Cibulenko néven szereplő gólerős játékos a Szpartával két bajnoki címet is szerzett, sokáig úgy nézett ki, hogy ott fejezi be pályafutását. Néhány hónapja azonban Viktória ismét váltott és hazatért Ungvárra.

,,Elsősorban családi okok miatt igazoltam Ungvárra, hiszen a 13 éves kislányomnak itt laknak a nagyszülei és nekem is hiányzott már a régi környezet – mondta el lapunknak. – Bár még volt egy fél éves szerződésem Krivij Rihben, de a Szparta vezetői nagyon rendesek voltak, nem gördítettek akadályokat a hazatérésem elé. A Kárpáti az elmúlt években rendre érmes helyekért harcol, tavaly pedig összejött nekik végre az első bajnoki aranyérem is. Nagyszerű csapatba kerültem, ahol fiatalok és idősebb játékosok egészséges keveredése van, a kollektívát pedig nagyszerűen tartja egyben Borisz Petrovszkij vezetőedző. Minden vágyam, hogy a bajnokság végén bajnoki címet szerezzek a Kárpátival is”.

Az ungváriak immáron korelnöke március 31-én, éppen húsvétkor ünnepli születésnapját, így a bajnoki aranyérem nem akármilyen előrehozott szülinapi ajándék lenne a számára.

(felvégi)