Csodahajrával BL-döntős a Győr

Kézilabda

2013. április 19., 02:00 , 640. szám

Idegesen, rosszul játszottak a Győr női kézisei a Bajnokok Ligája elődöntőjében a Valcea ellen, de egy hihetetlen hajrával mégis kiharcolták a továbbjutást. Ambros Martin csapata végig csak kullogott az eredmény után, ám mikor már végképp reménytelennek tűnt a helyzet, kiverekedte a továbbjutást érő egygólos vereséget.

A kezdés előtt néhány Győr-játékos nagyon felszabadultnak tűnt, mások inkább feszültnek. A Valcea viszont eltökélt volt, nagyon belekezdett, kiválóan megszervezett védekezéssel és gyors leindításokkal bénította meg a magyar csapatot. Martin a 16. percben időt kért, miután addig mindössze négy gólt dobott a csapata. Fel is jött 10-11-re a Győr, elsősorban Lekic remeklésének köszönhetően, de valahányszor felzárkózott, mindig összekapta magát az Oltchim.

Szünetben néggyel ment a román csapat, érződött, nagyon határozottan változtatniuk kell a hazaiaknak, különben lemaradnak a BL-döntőről. De a forgatókönyv csak nem akart változni, a Győr az emberelőnyeit sem tudta kihasználni, a Valcea remekül kontrázott, sehogyan sem csökkent a különbség.

Tíz perccel a meccs vége előtt 24-18-ra vezetett a román csapat, Navarro kiválóan védett, a Győr idegeskedett, labdákat szórt el, és nagyon könnyen kapott gólokat a leindításokból. Egy újabb időkérés mégis változást hozott, több román eladott labda is a kapujukban kötött ki, fogcsikorgatva visszakapaszkodott meccsnullra a Győr (22-24).

És még lehetett fokozni az izgalmakat: Kovacsics büntetőjével a Győr, majd Bulatovic nagy góljával a Valcea állt továbbjutásra, végül az egész hajrában remeklő Löke a védők szorításában beállította a végeredményt.

Az egygólos vereséggel döntős a Győr, amelynek májusban a dán Larvikkal kell megküzdenie. A döntő első mérkőzését május negyedikén vagy ötödikén, a visszavágót május 11-én vagy 12-én rendezik.

Női kézilabda-BL, elődöntő, visszavágók: Győri Audi ETO KC–Oltchim Valcea (román) 24-25 (10-14), továbbjutott: a Győr 48-47-tel; Krim Ljubljana (szlovén)–Larvik (norvég) 19-27 (9-13), továbbjutott: a Larvik 49-43 összesítéssel.

(origo.hu/Kárpátalja)