Beregszászban lépett fel a Guriga

2013. április 26., 02:00 , 641. szám

A Pro Cultura Subcarpathica civil szervezet szervezésében április 17-én Beregszászban, a II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Főiskolán tartott nagy sikerű előadást a Bátyúból érkezett Guriga színkör.

A Bagu Géza vezette, három éve működő, bátyúi fiatalokból álló színjátszó csoport két előadással örvendeztette meg a színházkedvelőket. Az első Illyés Gyula Tűvétevők című parasztkomédiája volt. A darab cselekménye egy család esküvői előkészületei és egy tű keresése köré épült. A jól alakított, érdekes karakterek, az ízes paraszti és némi XXI. századi humor igazi vígjátékhangulatot teremtett.

A második előadás a Karinthy Frigyes írásai alapján összeállított A világ legbutább cirkusza volt. Ez a darab diákéveibe repítette vissza a közönséget. Azokba az időkbe, melyben az ifjúkor szárnyaló képzeletének, álmainak mindig véget vetett a vekker. Újraélhettük egykor kedvelt és nagyon nem kedvelt tanóráinkat, a fiatalként minket leginkább foglalkoztató kérdéseket. Igazi időutazás volt tehát ez a darab, melyből természetesen a humor, a jókedv és egy csöppnyi irónia sem hiányzott.

A Guriga színkör előadásai tartalmas és élménydús szórakozást, kikapcsolódást jelentettek a gyerekekből, gimnazistákból és felnőttekből álló nézők számára.

Espán Margaréta