Ifjúsági sportnap Tiszapéterfalván

2013. május 3., 02:00 , 642. szám

A Görögkatolikus Ifjúsági Szervezet (GISZ) szervezésével április 27-én ismét megrendezésre került a Beregszászi Magyar Görögkatolikus Esperesi Kerület fiataljai számára a mára már hagyományosnak számító ifjúsági sportnap.

Az 5-9. osztályos fiúk és lányok számára szervezett sportnapot már ötödik alkalommal rendezték meg, s a hagyományoktól eltérően most nem külön, hanem egy napon mérték össze tudásukat fiúk és lányok – közel 300-an.

A versenyre összesen 18 fiú-, és 19 lánycsapat érkezett a nagyszőlősi, beregszászi és ungvári járási egyházközségekből. A fiúk fő versenyszáma az örök kedvenc futball volt, a lányok pedig az összesen 10 versenyszámból, többek között kosárra dobásból, futásból, zsákban ugrálásból, különböző ügyességi feladatokból álló versenyben mutatták meg gyorsaságukat, ügyességüket.

A szervezők arról is gondoskodtak, hogy azok se unatkozzanak, akik a következő versenyszámra várnak, vagy már minden meccsüket lejátszották. Alternatív programként volt asztalitenisz, 100 m-es futás, szkander, sakk és távolugrás is. A feladatot sikeresen teljesítők eredményeiket a nap végén jutalomcsokoládéra vagy üdítőre válthatták. Az eredményhirdetésre a nap végén került sor.

A lányoknál első helyen Nagybégány, másodikon Csepe, harmadikon pedig Tiszacsoma csapata végzett.

A fiúknál Déda csapata lett a harmadik. A döntőt Tiszacsoma és Mátyfalva csapata vívta. Miután a mérkőzés döntetlennel végződött, tizenegyesek következtek. A párbaj végén a tiszacsomaiak örülhettek a győzelemnek.

A győztes csapatok ajándékban részesültek. De senki sem tért haza üres kézzel: minden csapat emléklappal, s minden résztvevő egy ajándék kulcstartóval, s ami a legfontosabb: hatalmas élményekkel gazdagodott.

E. M.