Fociünnep Nagyberegen

2013. május 10., 02:00 , 643. szám

Május 6-án a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség Beregszászi Középszintű Szervezete (KMKSZ BKSZ) jóvoltából ismét megrendezésre került a Nagyberegi Focitorna – ez alkalom már az ötödik.

A megmérettetésre a Nagyberegi Középiskola műfüves pályáján került sor. A sportolókat s edzőiket Sin József, a KMKSZ BKSZ elnöke és Vass Bertalan, a helyi KMKSZ-alapszervezet elnöke köszöntötte e „fociünnepen” jó és eredményes, sportszerű és kulturált játékot kívánva. A köszöntők után a verseny hivatásos bírái ismertették a kispályás körmérkőzések szabályait.

A versenyre idén gyermek- és ifjúsági, illetve felnőtt csoportok érkeztek Nagybereg, Kígyós, Asztély, Beregszász, Beregújfalu és Gut településekről. Örömre ad okot, s a torna szempontjából sikerként könyvelhető el, hogy volt település, amelyről két csapat is indult. Szintén a torna sikerét mutatja, hogy idén rekordszámú, összesen 15 csapat (7 felnőtt, 4 gyermek és 4 ifjúsági) mutatta meg tudását és tehetségét.

A sok szép gól s az élvezetes meccsek után sor került az eredményhirdetésre. A helyezést elérteknek, illetve a torna legjobbjainak Sin József oklevelet, kupát és különdíjat adott át.

A torna eredményei:

Gyermekcsapatok: 1. Nagy­bereg, 2. Gut, 3. Asztély. A torna legjobb játékosa a gyermekeknél Kopor Alex lett.

Az ifjúsági csapatoknál a Gut–Beregújfalu meccs döntött, melyet a gutiak 2-0-ra nyertek. A torna legjobbja címet Péter Károly (Református Líceum) érdemelte ki élményszámba menő góljaival.

Felnőtt csapatok: 1. Nagy­bereg, 2. Kígyós, 3. Olaj FC. A legjobb játékos ebben a kategóriában Csernyiga Lóránt lett.

A torna ezzel még nem zárult le. Az eredményhirdetést követően gálameccsre került sor: a Nagyberegi Református Líceum csapata mérkőzött meg a guti református fiatalok csapatával. A meccset 3-1-re a nagyberegiek nyerték.

A rendezvényt a KMKSZ megyei szervezete is támogatta.

em