Nagymuzsalyi siker Kisvárdán

2013. május 17., 02:00 , 644. szám

Május 7-én Kisvárdán a Vári Emil Társulási Általános Iskola szervezésében immáron 21. alkalommal rendezték meg a Felső-Szabolcsi Diákszínjátszó Találkozót. Az eseménynek a Kisvárdai Várszínház és Művészetek Háza adott otthont. A színvonalas rendezvényre a város színjátszóin kívül számos határon túli csoport is érkezett: megyénket a Nagymuzsalyi Hagyományőrző Csoport képviselte.

A találkozóról a csoport vezetője, Jakab Erika tanárnő, a KMKSZ Nagymuzsalyi Alapszervezetének elnöke számolt be lapunknak, aki elmondta: „A Felső-Szabolcsi Diákszínjátszó Találkozóról tudni kell, hogy ennek megálmodója Tóth László, a Vári Emil Társulási Általános Iskola igazgatója volt. Ennek az iskolának a diákszínjátszásban nagy hagyományai vannak, magában az intézményben jelenleg is több színjátszó csoport működik. Mindez már önmagában is példázza a tanári kar, valamint a diákság kultúra iránti szeretetét. A szervezők az eseményre a helyieken kívül a Felvidékről, a Partiumból és Kárpátaljáról hívtak meg színjátszó csoportokat. Kisvárdát a Vári Emil Társulási Általános Iskola Vígvárisok és CsöpiSzínház csoportjai, valamint a Szent György Görögkatolikus Óvoda és Általános Iskola Százszorszép csoportja képviselte: velük együtt összesen hét színjátszó formáció lépett a publikum elé.”

A Nagymuzsalyi Hagyományőrző Csoport tagjai Oscar Wilde A boldog herceg c. dramatikus mesejátékát adták elő. A zsűri számos szempontot figyelembe véve, több kategóriában hirdetett eredményt: díjazta például a legjobb szereplőt és rendezőt, a legszebb színpadi díszletet, egyben döntött arról is, hogy melyik határon túli csoport nyújtotta a legjobb teljesítményt. „Izgatottan vártuk az eredményhirdetést, s nem kis meglepetéssel, ám annál nagyobb örömmel hallottuk, hogy a zsűri a határon túli csoportok közül a mi teljesítményünket ítélte a legjobbnak – fejezte be beszámolóját Jakab Erika.

F.Zs.