Ülésezett a Kárpátaljai Megyei Tanács

2013. június 7., 02:00 , 647. szám

Módosította a megye költségvetését, illetve saját működési szabályzatát a Kárpátaljai Megyei Tanács múlt pénteki ülésén.

A képviselők mindenekelőtt módosították az idei megyei természetvédelmi intézkedések megvalósítási tervét. A Brenzovics László képviselő, a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség alelnöke által vezetett költségvetési bizottság javaslatára az intézkedéssorozat előirányzatát a büdzséből 250 ezer hrivnyával csökkentették, s az így felszabadult összeget a beregszászi járási Jánosiba tervezett szilárdhulladék-feldolgozó megépítésére csoportosították át.

Módosult a megye költségvetése is, méghozzá az előzetes bizottsági egyeztetésnek és jóváhagyásnak köszönhetően ez alkalommal különösebb vita nélkül. Amellett, hogy ezzel a döntésükkel a képviselők kis híján 14 millió hrivnyával növelték a büdzsé várható bevételi oldalát, rendelkeztek a tavalyi költségvetési év maradványpénzeinek elosztásáról is. A majd 43 millió hrivnya döntő részét a határozat értelmében óvodák, iskolák, illetve egészségügyi intézmények tatarozására és korszerűsítésére fordítják.

Végezetül a képviselők megszavazták az önkormányzat működési szabályzatának módosítását, továbbá változtatásokat eszközöltek a megyei tanács idei munkatervében, valamint a megyei oktatási és nevelési, ifjúsági és sportfejlesztési programokban.

szcs