Visszatemettette a rendőr az emberi csontokat

2013. július 2., 23:06

Ukrajnában egy rendőr visszaásatta a munkásokkal a munkagödörben talált emberi maradványokat.

A Szegodnya híradása szerint a csontvázat a helyi vízügyi szolgálat dolgozói találták meg az egyik Krím-félszigeti kisváros főutcáján végzett vezetékjavítási munkálatok során. A helyi lap értesülései szerint a munkások azonnal értesítették a rendőrséget. Szemtanúk elmondták, hogy a csontváz a csővezetéken feküdt. Szemmel láthatóan a hullát még évtizedekkel ezelőtt, a cső fektetése során dobták az árokba, majd gondosan betemették.

A helyszínre kiérkező járőr rövid gondolkodás után ráparancsolt a munkásokra, hogy szedjék össze a maradványokat, és ássák vissza, „jó mélyre”, azzal faképnél hagyta őket. Egy arra járó orvostanhallgató állítja, hogy a gödör mentén kupacba rakott csontok egyértelműen emberi eredetűek voltak.

Az eset azt követően került nyilvánosságra, hogy az egyik munkás önként jelentette a történteket a főkapitányságon, és a sajtónak is beszámolt az esetről. Azután döntött így, hogy a maradványok visszaásását követő héten sorozatos szerencsétlenségek történtek vele: elkezdtek kihullani a fogai, majd rövid egymásutánban eltörte a lábát és a bokáját. Úgy vélte, hogy a halott akar ily módon bosszút állni rajta.

Az egyelőre nem ismeretes, hogy az ügyben indult-e hivatalos vizsgálat.

(pépé)