Hiányzókkal kezdte el a felkészülést a Kárpáti

Kézilabda

2013. július 5., 02:00 , 651. szám

Július elsején elkezdte a felkészülést a 2013–2014-es idényre az Ungvári Kárpáti női kézilabda-csapata. Az immáron kétszeres ukrán bajnok együttesben az első gyakorlásról többen is hiányoztak.

Arról már korábban beszámoltunk, hogy a legutóbbi két idény legjobb hazai játékosává választott Natalja Turkalo anyaságot szeretne vállalni, így őrá huzamosabb ideig nem számíthat majd a bajnokcsapat. Az ugyancsak húzóembernek számító Inna Maljucsenko sem segíti majd az ungváriakat a következő idényben, neki külföldi ajánlata van.

Nem vett részt az első edzésen a legutóbbi bajnokság végére első számú kapusnak számító és az ukrán válogatottba is behívót kapott Balog Judit sem, akiről még nem tudni, hol folytatja. A hamarosan nagykorúvá, tehát 18 évessé váló nagydobronyi leányzót hétfőn este telefonon hívtuk, de mint mondta, még nem publikus a további karrierjének következő állomása.

Mint ismeretetes, Judit tavaly a BL-szereplő FTC-nél volt próbajátékon, de akkor a szüleivel együtt úgy döntött, hogy marad a Kárpátinál (a szerk.).

Nem volt ott ez első foglalkozáson a születésnapját éppen július elsején ünneplő Borisz Pretrovszkij vezetőedző sem. Az ő esetében természetesen nem merült fel az eligazolás ténye, csupán játékos-felesége, Natalja Petrovszkával együtt szabadságuk utolsó napjait töltik, de hamarosan csatlakoznak a csapathoz.

Ami a felkészülés első szakaszát illeti, július első felében az együttes Beregszászban edzőtáborozik, majd a hegyes Drahobráton tart erőnléti felkészülést a keret. Mint ismeretes, a Kárpáti nem indul a Bajnokok Ligája selejtezőjében, helyette az EHF-kupában való szereplést vállalták.

(felvégi)